Monday, November 24, 2014

alvás elõtt csapongva...


Kesore jar, aluszik mindenki, eppen ott, ahol elerte az alom, es en engedem meg egy ideig az edes alvast, mielott megbolygatnam azzal, hogy mindenkit a helyere terelek.
Nem vagyok almos, nem tudok aludni, faj a gyomrom kisse, valamit erosen elnyomok, akkor szokott igy.Iszom egy pohar tejet, talan segit oldani a feszultseget.
Hivatalosan is crazy idojarasunk van, merthogy leirva ma +16 fok volt, a nehany nappal korabbihoz kepest majd' 36 fokot melegedtunk.
A ho szinte nehany ora alatt tunt el, olyan erzest hagyva, mintha csak almodtam volna az egeszet.Varazs volt.Es azert multido , mert holnap mar ismet minuszban leszunk.
Egyszer 10 honapig otthon voltam, mar ugy otthon, hogy innen , az itthonbol otthon.Amikor behunytam a szemem a teli kavargo hofuvasokat lattam, a nehez jarasu embereket, beoltozve imbolyogtak, vagy a vegelathatatlan kocsisorokat az autopalyan, bumper-tol bumper-ig lepesben.A megszokott magany hianyzott sokszor.A nok az erosek benne? vagy csak en szoktam meg?megszerettem, mert valaszthatom? Mas szamara talan furcsa vonzalom., kulonosen karacsony kozeledten. Magamban hordozok  en sokmindent.
A filmet nezve(Tavol Afrikatol) megallapitottam Robert Redford nem azert tetszik, mert jokepu, igazi szepfiu volt, nem csak azert.A kifejezo beszedtechnikaja, ahogy a szoveg az arccal, a mimikaval szinkronban van, ahogy mosolyog es hozza mosolyog a szeme is, amilyen szepen beszel, napjainkban nem is talalok hozza hasonlot.Osszesimul a szoveg a  reakcioval, elhiteti velem, amit mond.A safaris ruhaja a zold inggel kulon bonusz:)
Fejben mar keszulok a karacsonyra, ami eleg ahhoz, hogy megtoltse a szivem szep lassan, atjarja lenyem, tularadjak, talan csak igy kepes szeretetet adni az ember.Soha nem ertettem a zsortolodeseket karacsony tajan.Mindenki maga alakitja olyanna , amilyen.
Gingernek szep karacsonya lesz, miutan otthonra lelt:) B. szerint fol fog maszni a fara, amilyen pajkos, a tetejeig meg sem all  majd.Beillik disznek is, amilyen szep.
Az unnepi varakozas , a keszulodes annyi mindenbol tevodik ossze, es bar nem a targyakon, az eszkozokon van a hangsuly es nem azokban rejlik, de az ember sokszor azokat hasznalja kifejezni onmagat.
Kek es feher fat almodtam iden.Szeretnem, ha szep lenne, legalabb olyan szep, amilyen szeretettel keszitem majd.Latszik, hogy keso van, csapongok ossze vissza, es tul erzelgosen..ideje parnat keresni(Dennis utan szabadon) ..joejt nekunk:)


*egyszer hazi kedvencek kepeivel diszitek fat, ezt most talaltam ki, leirom, hogy ne felejtsem el.