Friday, September 5, 2014

paradox..

Atlagos hetkoznapi hetfo este volt, kilenc korul, kezdett sotetedni mar.Lassan megszoktam, hogy szaguldoznak a mentok, rendorseg, kozel lakunk es fouton.Azon az esten a szokottnal is tovabb, eszelosebben szirenaztak, mar kovetni sem tudtam fejben sem hanyan mehettek , siettek egy iranyba.Tolunk kocsival 10 percre kb. leszurtak egy 14 eves fiut, a mentoben meghalt, pedig kozel van a korhaz.O mar nem kezdett tanevet a kozepiskolaban ahova iratkozott.Egy 18 eves fiu szurta le, egyelore nem sokat tudunk, na meg egyebkent sem fogunk, mert csak a hirkozlesre tamaszkodhatunk.
A mellekutca elso villanyoszlopa mellett tortent, parhuzamosan meg ket utca volt lezarva, rendorsegi autoval blokkolva napokig.A oszlopra viragokat kotoztek, az aljaban is nott a halmaz.Pluss allatfigurakat is lattam.A harmadik napon a tragedia utan mar jelentos volt a viragmennyisseg, gyerekek fel korben alltak reggeltol estig, szotlanul, ertetlenul.A halal ilyen, szotlan es erthetetlen nagyon sokszor.Nem tudom a szulok erzeset elkepzelni, aki gyereket veszit .Azt hiszem nem is lehet.
A 18 eves fiunak masnap, kedden delutan kellett megjelenni a birosagon, ahonnan hazaengedtek.
A birosagi epuletbe csak atvizsgalva lehet bejutni, van femdetektor, es orok is, akiknek a taskat is ki kell uriteni.Tehat aki a torvenyt, iteletet hozza, fegyvertelen szemellyel all szemben minden esetben.
Az eletben, az utcara aki kilep, a masik halando nem tudja ellenorizni egyenloek  e a feltetelek, es akkor a fegyverekkel ez meg nem is merul ki.
Nem tudom milyen hatter az, ahonnan a 18 eves kessel indul el baratokkal osszejonni.Nem tudom, mi a kest csak eveshez hasznaljuk.Ha jo az ugyved, akkor aznap es masnap is es azota siman lefekszik a  gyilkos a sajat agyaban, csakugy mint en, vagy barki, aki csak hallotta azon az esten a szirenakat.
A negyedik napon az oszloprol eltuntek a viragok, a gyerekek sem alhattak mar ott.Mint megtudtam az oszlop teletuzese vandalizmusnak szamit, meg akkor is, ha viraggal tortenik.
Ebbol kovetkeztettem a gyasz is vandalizmus, mert a gyerekek sem maradhattak.
Es mikozben ezeket gondolom, a gyilkos ugyanugy el, mint az azt a hetfot megelozo vasarnapon.
Nem tudom mennyire szamit a  neveles, vagy inkabb az a donto, ami kijon beloled, amivel szuletsz, esetleg a ketto otvozete.A feltes mindig eros volt bennem, ilyenkor kulonosen.
Feltek, de nem dugok kest a fiam zsebebe..
A varosi es egyeb olyan kozossegben, ahol bizonyos letszamot meghalad, nem attekintheto a hatter, sok a cserelodes, csak pszichologia vizsgalat utan engednek letelepedni embereket.
Nem tudom elfogadni azt a demokraciat, ahol addig artatlan vagy, amig be nem bizonyitjak, hogy megsem(szemtanuk ellenere), ahol a megemlekezes, a pillanat, a gyasz megelese  ugyanakkor vandalizmusnak minosul..ekkora ellentmondassal meg soha nem talalkoztam.