Friday, August 15, 2014

mosó masa macija...


...a Wikipedia es a Google letezesevel ma mar sokszor foloslegesnek erzem, hogy meseljek.Barki feluti  amire kivancsi es voila: hosszu oldalakat, fotokat kap , informacio aradatot.
De aztan neha megis van kenyszerem elmeselni olyat, ami nem hivatalos, amit nem  is emlitenek sehol, mert a megtapasztalasuk, az eszrevetelek emberiek, egyentol kulonbozoek.
Ilyen volt a Niagara is, ahogy az alazuhano viztomeg vizparajaban alltam, es vizes lett a hajam, ha nem is csurgott belole, de mindenkeppen paras, nedves lesz erosen.A zuhanas hangjarol, morajarol sem olvasok sehol..vagy a hajnali neptelensegerol, amikor csak nekem hullott ala:)
Ilyen valahol a mosomedve is az en szememmel...engem taszit az elulso mancsa, mert 5 ujja van, mint az embernek..ahogy kapaszkodik, maszik, a szemetesben kutat, mintha valami maskaraba oltozott embert latnek..este, fokent ejjel szeretnek csatangolni a lakonegyedekben.Es bar mindig ugy kepzeltem viz kozeleben fordulnak csak elo, (az elozo hazunk mellett patak volt), ott ertettem, hogy naponta beneznek, de itt a belvarosban, ahol beton negyed van, itt furcsa volt megtapasztalni, hogy "utanam jottek":)
A kukat teljesen atnezik, nem esznek meg akarmit, barmit.Neha felmasznak a garazstetore nezni bele az ejszakaba?  vagy neha befekszenek a szomszed ablakaba.. ha ejjel felebredek es kinezek es veletlenul osszenezunk, sokaig marad velem az elmeny.
Egyszer egy egeszen nagy peldany volt, mellmagassagig ert nekem, eppen a kukat borogatta, amikor a sopruvel adtam ki az utjat.Nagyon nem ijedt meg, ebben hasonlitunk:) en sem vagyok ijedos.Egyszer ide a tornacra akart bejonni egy, nem zavarta, hogy nem hivtuk.
Egyszer egy egesz csaladot lattam, jatszoter melletti pataknal vonultak, szulok es a kicsinyeik, oten voltak.
A divatban gyakran emlegetik a  raccoon eyes makeup-t..sok modellt latni hasonloan pingalt szemmel.Nezni erdekes, magamon soha nem tudtam volna elkepzelni, de racsodalkozni olyanra, amirol olvastam, az igenis  nagyon jo dolog, legyen az smink, vagy egy mesefigura eloben:)
















* pics. from net