Wednesday, August 6, 2014

A város...



...megtorik egy pontjan, hosszan a hegy vonulataval parhuzamosan.Igy alakult ki az also es folso varosresz es ebbol kovetkeztetve a szamos vagy szamtalan vizeses.
Az utcak erdekes modon a folso varosban folytatodnak a tores ellenere, csak kaptak egy elonevet, felso xy utca.Bizonyara nem akartak tovabb darabolni a varost magyarazom meg magamnak.
Ket to kozott terul el, szamtalan eghajlati, idojarasi hatasnak kiteve , es erosen paras levegoju az ev minden honapjaban.Az Ontario to oleli korbe az alsovarost, ez a to az ot nagy to kozul a legkisebb, megis Magyarorszag ketharmadat boritana be terjedelmet tekintve.
Erdekesen tud zarulni az ember, magaval zarni azt, amit eppen erint.Igy voltam a toval sokaig es bar felfedezem nap mint nap a kornyezetem, de nem beszelek rola.Nem tudom miert van igy.
A tortenelmet termeszetre csereltem.Nem szeretek tomondatokban elni. Jo dontest nehez hozni-rosszat konnyebb?- kerdeztem , mondtam, megis cafolom onmagam.Elofordul, hogy csak szavakban elek, csak legyen kifejezo, legkifejezobb.Elofordul, hogy csak a tavat fotozom megrogzotten, mintha nem lenne korulottem mas.Elofordul, hogy rossz dontest hozok, eppen olyan nehezen sikerul, eppen olyan raforditassal mind idoben, mind toprengesben, mind melysegben, mint amennyit egy jo dontessel hozhatnek.
A varos, ahol elek, amit belaktam, nem csak lakom, a vilag vizeses fovarosa, tobb, mint 100 van.Nagyjabol, 15 -20 perc tavolsagra tolem, nemelyik kozelebb is.
Mivel Panda elszurta a szuperfenykepezom, es csak remenykedem, hogy megjavithato, most a netrol hoztam fotokat.Szebbek, profibbak.
Nehany a tobbmintszazbol.

 Devil's punchbowl falls

 Buttermilk falls

* pics. from net
az elso : Albion falls
masodik:Webster falls