Monday, July 21, 2014

dinner for two/évfordulónkra...

 A menu elkeszult(gongyolt hus tejszines burgonyaval, somloi), megteritettem,  az ajandek is elkeszult, mar csak varom haza  a ferjem.Sokszor kinezek, ugyanolyan lanyos izgalommal varom, mint az elsore.
 Kozben itt tenferegtem az elmult ot ev leirtjai folott, visszaolvasva,  ne ismeteljem  onmagam.Mi az, ami ujat irhatnek meg egy evfordulora?Talan irhatnek magunkrol, a viragcsokorrol?
Szines gerbera csokrom volt, jokedvut jelent, ma mar ezt is tudom.Jellemzo volt, maradt a jokedv a hazassagunkra.
Az elso randira nem mentem el, a megbeszelt elsore, mert az ismerkedes az nem szamit.Mai napig gyengepontom igent mondani, hogy kikeruljek egy eroszakosnak erzett beszelgetesbol, invitalasbol.A ferjem nagyon merges volt, a cimem nem tudta , de azt emlitettem hol szallok buszra reggel, azon a kornyeken keresett.Ott vart minden nap, amig meg nem talalt.Mar nem tudom mivel magyaraztam ki magam, de valami olyannal, hogy azt hittem nem gondoltuk komolyan, illetve en nem gondoltam komolyan, csak olyan beleegyezes volt. Mivel nem voltam megbizhato randi ugyben, 1 honap mulva hazasok voltunk.Az is lehet felt, hogy egyszer nem talal meg:)Minden reggel es delutan vart, ha jol belegondolok soha tobbe nem engedett el.Nincs olyan evfordulo, amin ez el ne hangzana, hogy en az elso randira nem mentem el, valojaban minden az o vallan volt, az en kordaban tartasom, mert engem fulon kell neha csipni az igereteimmel...persze ennek nalam teljesen ertheto magyarazata van, mint legkisebb szuletesunek a csaladban.Szamtalanszor teszteltem a csaladom, figyelnek e ram is.Megmaradt kesobb is, masokat is figyeltem figyelnek e, meg suliban feleles kozben is.


Nincs sok romantikus konyv/film arrol a ketto kozottirol,  a legfontosabbakrol, a boldogan eltek mig meg nem haltakrol.A rozsaszinbe festett  alom halmozott apro es nehol nagyobb fajdalmairol, a zuhanasokrol, a szarnyalasokrol, az egy helyben toporgasokrol, a civakodasokrol, a kibekulesekrol., a belehalasokrol, a mezes hetek utani kijozanodasokrol. Amikor a kettobol lesz egy, es a kettobol lesz plusz egy vagy tobbrol.Amikor a plusz egy vagy tobb ugy tud szakitani, hogy kulonben meg orokre osszekot.Amikor a fiu-lanybol, ferfi-no leszrol.Azokrol a se veled, se nelkuledekrol.
En  azt hittem konnyu lesz, olyan, mint egy  igazi papas mamas , de rajottem az ovis szerepjatekot  komolyabban vettuk, a szabalyokat ott  mindig  veresen betartottuk.
A felnottek luxusa:  hibazasi lehetosegek  halmaza es azok kijavitasa. I thank God for that.


"Megtanultal elni velem, es kozben elfelejtettel nelkulem"/irtam 2010-ben
Megtanultunk elni egymassal es kozben elfelejtettuk hogyan   egyedul.
Happy anniversary nekunk:)


*ez az ajandek egy samli, en festettem a ferjemnek, regi vagya:)