Sunday, July 13, 2014

a könyv...


Ooo hol van mar a fagyott aprilisunk, amikor mindent tudni szerettem volna  a gyongyviragrol...amit csak  talaltam elolvastam, megneztem , es igy, ezek utjan jutottam el a konyvhoz: A viragok nyelve cimuhoz.
Azonnal megrendeltem, szemelyes kiszallitast igertek majus elejere.Vartam, hol turelmesen, hol turelmetlenul.Amikor beleptunk a juniusba , mar kezdtem nem varni.Meg itt a blogban is leirtam, megveszem angolul.Sokfele boritasban jelent meg, nehezen tudtam donteni melyiket is valasszam.Azon az esten, amikor a blogban emlitettem, hogy nem varom mar,  hivott a holgy a konyvesboltbol, megerkezett a konyv, akarom e meg.Gondolkodas nelkul akartam.Postazzak, igerte, masnap megkapom. Masnap nem kaptam meg es utana sem..Mint kiderult a masik hazhoz kuldtek el, majd visszakerult a postara, ahol atiranyitottak az uj cimre, erre a cimre,  de nem hoztak ki megse, vegul visszament a konyvesboltba tobb hetes utazas utan.A Foldet is megkerulhette volna akar.Ujabb het mult el, hivott a konyvesbolt ,hamarosan megkapom.Mar nem postaztak, nem mertek, szemelyesen szallitottak, keztol kezbe, ma.
Itt van a kezemben, most fogom eloszor, nezem a boritojat,izgatottan belelapozok, beleolvasok.
Kivartam.
Most, hogy itt van, lelkesedesem feleledt, ujra olyan erdeklodessel, kivancsisaggal varom az olvasast.Kieheztem ra, felkeszultem ra.Ugy erzem valami kulonlegeset fog adni , valami egeszen mast , mint amire  a cim alapjan asszocialtam.
A rovid ismerteto teljesen igazolja azt a mondast miszerint: Egy konyvet nem lehet megitelni a boritojarol(cimerol), es persze ez nem csak a konyvekre igaz.


Varakozas kozben mezei viragokat gyujtottem, preseltem, kepet keszitettem..errol a keprol majd mindig ez a konyv jut eszembe, a turelmessegem, turelmetlensegem..nevetsegesen borzaszto sok a harom honap ebben a vilagban, amikor minden egy kattintasra van..igazi orokkevalosag...