Sunday, May 18, 2014

hosszú hétvége...

... van. Amikor  megengedi az idojaras, azt szoktam mondani ezzel kezdjuk a nyarat.Kiurulnek az utcak, sokan ilyenkor eloszor mennek a nyaraloba eszakra, sokan a partra koltoznek, majdnem szo szerint.Grillezes, kulonbozo jatekok, barati tarsasagok gyulnek ossze ott.
Sokan a kertet valasztjak, mert minden mas zarva van, de a kerteszetek holnap is kinyitnak 10-du 5-ig.Aki teheti megy novenyeket, viragokat vasarol, majd elnyeli a kert.Keso delutan grillezes itt is, es este a tuzijatek zarja a hetveget.
A felsoroltakhoz kell a jo ido is, ami most elegge lehult es esozesek vannak, igy leszukiti a szabadidos programokat.
En  is kertezgettem egy keveset, alakitom, epitem.Hoztunk meg nehany hete madarhazat, amit egy nagyon idos indianneni maga keszitett, a fak sokoldaluan vagott varialasaval, es ma azt vettem eszre, hogy a mokusok koltoztek be.Nahat.Aki a tetejen ul, o az egyik kicsi.
Mar 5 fele madarat szamolhattam, navegre megjelent a  cardinal is, ketszer jott be enni, es az udvarba egeszen bejott, leszallt a betonra.Majdnem ugraltam oromomben.
A minikertem masik sarkaba ezt a gyonyoru levendula kisfat hoztam diszitoul, kapott tolem egy szep cserepet is.
Holnapra mar kesz a menu, nagyon finom unnepi ebedet keszitek, majd mozi vagy bowling, es este keson tuzijatek.(ha el nem mossa  az eso..ne mossa mar el...)