Monday, May 19, 2014

a menü...


B. szuletese elott kapott egy babakonyvet tolem, fontos esemenyek vannak benne rogzitve.
Az elsok: foga, szava, lepese, utazasa...stb. Sokszor gondolok a konyvre, amikor irok a blogomba, valahogy eppen ugy lenne jo vezetni, hogy minden ami vagyok, megerint, abbol mindig legyen benne, a mindig akkori, evnek, evszaknak, napszaknak  megfelelo.Talan sikerul tobbe kevesbe, csak nem kis munkaval jo volna egyszer rendszerezni.
A ferjemtol eleg gyakran  kapok noi, noknek valo magazinokat.En megelegszem azzal, mikozben penztarnal varakozva atfutom  es visszahelyezem.O szereti megvenni, hazahozni nekem, es milyen jol teszi, szamtalan kreativsagot masoltam mar le.Mint pl ma, a menut.Az ujsag ket oldalon kinagyitott fotokkal szemlelteti, mellette a neve, majd a hatoldalon a reszletes recept egy egy mini fotoval, hogy veletlenul se keverjuk ossze, meg akkor sem ha hozzavalokbol kiderulne, hogy mi melyik.
Most egy ilyet reprodukaltam, lemasoltam az egesz menut, es mit mondjak nem bantam meg.Rekord ido alatt fogyott el minden.Csupan a limonadet emelnem ki, aminek most van az evszaka.


pink limonade hozzavaloi:


szensavas asvanyviz
2 citrom
cukor izles szerint
granatalma bogyoi kikaparva
jegkocka opcios


Elkeszites:
A citromot jol kifacsartam, majd hozzaadtam a cukrot, elkevertem, lassan hozzaadtam az asvanyvizet, tovabb kevertem, majd talalas elott beleontottem a bogyokat, amitol nagyon szep szine lett, es kulonleges latvany is.Jegkockaval, vagy anelkul garantalt siker.


A menu:
 zoldbab salata piritott dioval
ordogtojas
chilis-majonezes sult kukorica
hamburger majonezes zellersza'rral, es edeshagymaval
pink limonade

Jo hetvege volt...