Tuesday, May 20, 2014

a felsõ és a falvédõ...

 Mar februar ota nem tettem be  aktualis ruhat a blogomba, a kardigan volt az utolso.Kovette egy erotlen kiserlet a szoknyakkal, de az egyik sem az enyem, igy nem szamit.
Valojaban az orgonarol szerettem vona meselni, de emiatt a  folso miatt elnapoltam..azt hiszem ertheto.Mert ugye ez a top a 60-as evek divatjat idezi a nyakmegoldassal, es miota kerestem hasonlot..most vegre itt van, es az enyem:)
Ugyanugy ,ahogy idonkent a rossz dolgok is csokorban jonnek, most igy jartam a joval.A felso utan meglattam ezt a  kepet, mely a nagymamam falvedojet idezte meg nekem.
A konyhaban ahanyszor ranezek, mindig O jut eszembe.. es a falvedo, az ivelve varrt soraival, gondolataival, egy kepet zartak ossze..tudtuk a ravarrt szoveget kivulrol..nekem olyan asszony kell, ha beteg is , keljen fel...(ez nem fejbol ment, rakerestem a neten)
Az en tablamon 60-as eveket idezo fehernep , hatalmas egoizmussal, O mar emancipalt es valoszinu betegen nem kelne fel.Mekkora ellentmondas a kep es szovegben...vajon mit szolna ehhez mamuka, plane a nagyapam...

/Amikor igent mondtam, nem a mosogatasra gondoltam/


* az alabbi linken talaltam csodalatos falvedoket a multbol es megujulva, bar lehet ez csak szamomra uj.
http://falvedok.blogspot.ca/2011/02/falvedok.html