Tuesday, January 14, 2014

gondolatok...

Olyan volt, mint a hosszan tarto jeges, fagyos, minden legturelmesebb termeszetut is megtepazo tel utan az elso langyos napsugar, ahogy megsimogatja az arcunk, keresi a fedetlen feluletet, hogy belenk hatoljon, a lelkunkig es mosolyt csaljon, mosolyt az igeretevel.Azzal az igerettel, hogy eljon iden is... (tavasz/szerelem)

A hetvegi melegedes mentoovkent logott a levegoben, nagyon vartam.Mar lattam a nyitott ablakokat, a besuto napsugakarat, mikozben jokedvuen takaritok vegre mezitlab, zokni nelkul.Ugy erzem nem lelegzik a borom ebben a vad hidegben tuloltozott allandosagban.Ha tehetem azonnal ledobalom a foloslegeset..minden esti furdo egy ujjaszuletes, akkor legalabb lelegzem, egeszen.A nyitott ablak helyett szakadt az eso, de a zoknit levettem, talan dacbol...

Neha visszaolvasok magamban es csodalkozom azon, amit akkor irtam..mikor is? ..egyszer

..szenvedelyesen tudtam irni es sokkal tobb humorral is.



Minden embernek mast jelent a  boldogsag. Mashogy, masmitol, maskitol, csak egyszeruen boldog.Vagy csak egyszeruen nem az, keresi az indokait miert ne legyen az.


Talan ezert szeretem a kis allataimat, mert olyan kevestol  is azok, de azt a keveset nem engedik elkopni, elveszni , veletlenul nem megtortenni, kikovetelik a szeretetet.
O milyen sok ember tanulhatna a macskamtol, kutyamtol, hogy kell szeretetet kovetelni nem megalazoan...nem beletorodve elfogadni azt, hogy nincs, es csak elszurkulni, elkopni ebben a simogatos-olelos-szeretgetos hianyossagban.
Nagyon sokat tanulok az allataimtol jomagam is.Bizalmat, huseget, ragaszkodast,felelosseget, szepen szeretest.
Vegyuk pl a mokusokat, a kozvetlen kutya macska haziallat mellett.Ha adok nekik enni, megvarjak, amig eltunok a hazban, ovatosan kozelitenek, elszaladnak a magvakkal.Ha naponta keszitek nekik enni, es veletlenul egy nap kimarad, mar a keritesen varnak, figyelmeztetnek arra, hogy aznap nem szerettem oket.Bizalmat adnak a kozelsegukkel, mar nem szaladnak csak ugy el.Ragaszkodnak a napi betevohoz, hozzam, figyelmeztetnek a felelossegemre.
Vagy vegyuk Pandat, akinek baratnoje lett.B.Amandanak nevezte el.Ha Amanda itt van, mert valahogy a lany jon a fiuhoz, meg az allatoknal is valtozik az udvarlasi szokas, olyankor hiaba hivom be Pandat, marad vele reggelig, csak ulnek a holdvilagban az udvarban.Vigyaznak egymasra.
Vagy vegyuk Lolat, aki aggodik Pandaert, ejszaka nehanyszor ebreszt(megha en nem is orulok ennek) de meg kell neznem be akar e jonni.
Igen, az allatoktol rengeteget lehet tanulni.


* penteki havazos fotok, es egy kedvenc fotom, regive festve