Monday, December 2, 2013

amikor dicsekszem..


Miben merjuk a sikert? mekkora a hazunk, milyen kocsink van, milyen diplomank, a gyermekeinkben?
Ha nekem kellene definialni: a siker egy olyan megfoghatatlan erzes, ami magunkon tul, masokat is megerint, pozitivan.
Sok szulo, kulonosen ahol  tobb gyermek van, nem is tudja  de el kezdi epiteni a tavolitast a testverek kozott, amikor az egyik sikeres a masik kevesbe, vagy egyaltalan nem.Sajat erdemenek tekinti, szinte mutogatja :az en gyermekem, pedig maga a siker, a gyermekben lakozik mar szuleteskor, az o munkaja meg akkor is, ha a szulo adja a kello lokeseket.
Sokan baratsagot is igy valasztanak, a sikeres emberekbol, mert lehet veluk dicsekedni.Nevezhetjuk egyfele tarsadalmi besorolasnak, magan az elvarason tul, mert igen kell hozza megfelelo otthon, kocsi, diploma, munka, csalad.
Sokszor hallottam, olvastam, vannak emberek, akiket nem erdekel a masok velemenye.Igen, ha csupan irigysegbol, rosszindulatbol fakad, azok nem igazan mervadok.
Engem mindig erdekel masok velemenye, akkor is, ha arra figyelmeztet, hogy elszalltam, jojjek vissza a foldre.
Miota kulfoldon elek , kulonosen fontos volt.Itt nem csak xy vagyok, ahogy irtam mar nehanyszor, itt egy "magyar no" vagyok foleg.Fontos hogy velekednek rolam, rolunk.
A kerteszetben harom novel csereltunk elerhetoseget, meg karacsony elott osszeulunk egy kavera.Az egyik, Sandy a neve, elmondta, hogy miattam fognak Budapestre utazni aprilisban.A lanyukat latogatjak, Portugaliaban talalkoznak, de engem ahogy megismert, amilyennek, es persze az ananaszos torta is segitett:) csupan ezert, kivancsiak az orszagomra.
Vege van a munkanak a kerteszetben.Volt egy un.exit interju..februartol visszavarnak, egy uj pozicioban.A multam(eletrajz, munka history, vegzettseg) ahogy naluk dolgoztam, viselkedtem alapjan megjanlottak az uzleti resz, a viraguzlet vezeteset.(van min goldolkodnom addig)
Csak en voltam elso bevandorlos, ez egy eleg zart videki kor, mondanom sem kell hazafele folytak a konnyeim, azt hiszem a sikeremtol:) olelve bucsuztak el, nagyon orulnek , hogy megismerhettek mondattal.
Nekem ez most a sikeren tul, igazi karacsonyi pillanat is, egy disz miattuk log a famon, a siker disze lett...