Sunday, December 8, 2013

a bébi..


Beleillonek talaltam a 2 honapos babat ebbe az adventi idoszakba, akit B.hozott haza az iskolabol.Van egy tantargy, parenting-szuloi, amihez hozzatartozik egy hetvegen at a tied a baba.Meg kell elned, milyen lenne ha lenne, es egyedul neveled .B. csuklojara tettek egy sensort biztositva, hogy nincs csalas, csakis o torodhet a babaval.
A kocsiulesben biztostva hozta, cumisuveggel, pelenkaval ellatva.Miutan megerkeztek penteken, eltelt talan masfel ora, amikor a baba felebredt, nem sirni, orditani kezdett..Panda macska a hatso ajtoig meg sem allt, ki akart menni, ugy kepzeltem hetfoig nem is latjuk.Lola ugatni kezdett, nem tudta mi tortenik.B. is kiborult, mert nem birta kiszedni a babat a kocsiulesbol, felt, hogy letorik a keze vagy laba, ugy beleszoritotta a tanarno.A baba meg csak uvoltott, es hiaba nem hus ver gyermek de en is kimelegedtem a helyzettol, mig megtalaltam az ules hatso reszen hogy lehet meglazitani.Sikerult kivenni epsegben..kulonben barmi baja esik, 800-1200 dollart fizethetunk.Ez ki volt hangsulyozva tobbszor is.
B. leult vele , atadtam a fotelom:) ott etette..tobbszor szolt nekem, hogy meg meddig eszik, hat szegeny baba evett vagy 25 percig..mondjuk en soha nem mertem az idot, ezt meg is jegyeztem, de B. nem tudta atgondolni az en szemszogembol.Amikor jol lakik ad egy elegedett, boldog hangot:) lehet bufiztetni, visszatenni az ulesbe, de ujbol orditani kezd.Pelenkacsere kovetkezik, ket szinnel jelolt van, van sarga es barna, el kell talalni melyik a helyes.Egyszercsak vegre csond van, a baba elaludt.B. listat vezet, mit meddig csinalt orara, percre pontosan.A tanarno azt igerte ejjelre kikapcsolja, ugy allitja be, hogy csak "nappal mukodo" baba, de elfelejette.Ejjel is ebred , uvolt, es mar B. is majdnem uvolt, Lola ugat..a macska leult B. ajataja ele, mar kivancsi ki adja ki ezt a hangot.
A ferjem jol alszik, en ulok az agyban, hallgatom mi tortenik..eszembe jutnak a fogvaros, hasfajos korszakok.Emlekszem amikor zselet kapott az inyere, es a faradtsagtol elfelejtettem kezet mosni utana, valahogy a szamhoz ertem az egesz elzsibbadt:))
Meg csak vasarnap  reggel van, de mindenki viharvert, meg az allatok is igyekeznek akkor aludni, amikor a bebi csondben van...

Igazodnak, igazodunk, beleepitjuk az eletunkbe, es mi is epulunk kore, tenni, kitalalni mi a jo neki...oromet okozni.. hianyozni fog a bebi..

*foto netrol, de eppen ilyen az ules is, a baba vietnami:)