Wednesday, November 20, 2013

havas háztető recept..

Hozzávalók

Tésztához:
- 35 dkg liszt
- 5 dkg finomra darált kókuszreszelék
- 8 dkg puha vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg cukor
- 2 egész tojás
- 2 dl tej
- 3 evőkanál méz

Csokimázhoz:
- 3 evőkanál kakópor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg porcukor
- 8 evőkanál tej

Szórni:
- 20 dkg kókuszreszelék


Elkészítés 1. A sütőt előmelegítem 180 fokra. Egy közepes méretű tepsit kibélelek sütőpapírral.

2. A vajat habosra keverem a kétféle cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat és a mézet. A lisztet összekeverem a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és ezt is a vajas masszához adagolom. Végül beleöntöm a tejet és alaposan összedolgozom a tésztát.

3. A tésztát a tepsibe egyengetem, és kb. 40 percig sütöm. Mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm a tészta állagát. Rövid ideig a sütőben hagyom, majd onnan kivéve deszkára borítom, és hagyom teljesen kihűlni.

4. Ha kihűlt, kockákra vágom. A mázhoz a vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadom a felmelegített tejet is, és alacsony hőfokon picit összeforralom a hozzávalókat.

5. A kókuszreszeléket egy nagyobb edénybe szórom. A sütikockákat egyenként megforgatom a mázban (villára szúrva), majd gyorsan a kókuszban is meghepergetem őket.

6. Rácsra helyezve hagyom megszáradni.


* a receptet a startlapon talaltam, mindenkinek ajanlom!!

** a foton(netrol) lathato havas hazteto, mint kiderult valoban letezik, de egeszen mashogy keszul.Az ajanlott receptem vaghato/darabolhato haromszog alakura es szinten havas haztetot kapunk:) raadasul karacsonyi sutemeny, es erre csak most jottem ra..