Friday, November 15, 2013

beszámoló...


Ugy suhannak el a novemberi napjaim, mintha egy gyorsvonaton ulve nezelodnek a magunk mogott hagyott tajra.
Vezetes kozben fejben irok neha, de aztan megis elvesznek valahol a csalad es a maganido nehany perce kozott.
A sugarut(ahol naponta elhaladok) ket oldalat ovezo fakon mar kigyulladtak a karacsonyi egok, a radiobol karacsonyi zene szol, es B. is megkerdezte aggodva, iden sutok e a karacsonyfara sutiket.Szinte hipnozisba kerulok ennyi hangulat- terelo inger utan.
Annyi minden tortenik, tortent, hogy szeretnem egyszerre leirni, mint az ovisok, akik egy mondatban szeretnenek elmeselni mindent.
Lett egy uj kolleganom, akinek a neve Levendula.Meg soha nem ismertem ilyen keresztnevvel senkit, valahogy illatozik minden kiejteskor. Kulon erdekessege , hogy egymas nevetol kolcsonos olvadozunk, neki az Agnes tetszik hasonloan.
Vettem egy Telapot, talan fel meter magas, hatalmas puttonya van, nagyon szep, a hirtelen otletem eredmenye O, vagy ez talan mar onhipnozis, meg nem derult ki.
Eros politikai vita alakitott zurzavarban hangzik el ma(munkahelyen) , a talan honap legjobb mondta, politikusunkra utal:"Ahhoz , hogy osszetort szivu legyen valaki, kell, hogy szive legyen".


A zold csizmam eros foszerepet jatszik  a heten erkezett sarkvideki levegoben.Havat igergetoen erkezett, majd meggondolta magat, ahogy jott , ugy tavozott is, ma mar +12 fok volt.Ilyen az, amikor szeszelyes, illetve ilyenek vagyunk mi nok, amikor olyanok vagyunk, mint a  szeszelyes idojaras.
Szerettem volna benezni a kedvenc aruhazamba is, helyette a faradtsag gyozott, elovettem egy regebbi sotetszurke puloverem, ami masoknak ujkent hatott, meg is jegyeztek milyen szep.Meg a zold csizmaval is osszeillett.


Megjelent a heti ujsagban a szorolap, amiben szerepelnek a viragkosarak, ugy mutathatok ra, hogy ezt az is lehet en keszitettem, de ha nem is en, de en is tudok ilyet, es ilyet is, na meg ilyet is..csupa szerenyseg vagyok.
Haromszor jottem haza ugy, hogy "telefonon foztem" vacsorat, meg most  is szegyellem, de azert elfogyott.


Kutyika nem erti hova tunt a hetvegi gondtalansagunk, amibol eleg sokat egyutt toltunk, kenyeztetem.Panda okosabb, O reggelente lop 5-10 percet, olembe feszkeli magat, amig teazok, atolvasom a hireket.
Es meg meg sem emlitettem a pianot, amit nem nyertem meg, de megis kaptam, a potluck ebedet, ami majd lesz, a kavezoba nyert kartyat, amit a het legjobb dolgozojankent kaptam jutalmul, es meg annyi mindent nem...de elfogytak a sikeresen epulo mondatok, a hirtelen kanyarokat, fordulatokat ejto gondolatok, gyoz a pihenes utani vagyas, mert holnap kezdodik minden elolrol..joejt nekunk:)