Sunday, August 25, 2013

napraforgóm...


...a napraforgoknak a tartasat szeretem a leginkabb , ahogy felenken tartjak fejuket(tanyerjukat) kisse megdontve mindig.Szegyenlos kisgyerekek szoktak igy felig dontve nezni fel, csak a  szemuk latszik.Nagyfoku bajossag az egesz latvany, van benne valami megfoghatatlan finom torekenyseg.
Mar reg nyar volt, amikor talaltam egy zacsko magot, elultettem a mikro kertemben.Bar az iden nem volt felenk olyan forro nyar, mint tavaly, de eleg gyorsan kibujtak, fejlodtek.Volt kozottuk nehany eros, a tobbit kihuztam, maguktol elpusztultak volna.Vegul ez az egy maradt:)Ez gyonyoru lett, eros, egyenes dereku, csak a  nezese olyan, mintha zavarban lenne.
Tegnap meg csak felig, de ma reggelre egeszen kinyilt nekem, hogy ezzel is ekesitse a kis kertem.


Almokkal, gondolatokkal szoktam igy lenni..mindig megszamlalhatatlan van, melyekbol aztan egy igazan kifejlodik , megmarad,felnevelodik, beteljesul.
Tavaly a beton koparsaga nyomasztott.Mar ket folt van az udvarban, ahol hozzanyultam, viragba borult(mondja a ferjem).Amikor egeszen  szeretnivalo lesz, majd biztosan elkoltozunk..mert fejlodik az az egy alom, erosodik, es mar csak egymagaban van, var, hogy beteljesuljon, kijojjon a fejembol.
Ujabban hajnalonta olvasok, foleg hetvegen itt a kis kertemben vagy a parton.Igyekszem kihasznalni minden pillanatat a nyarnak.
A bevasarlokozpontokban mar hetek ota iskolai felszereleseket arulnak, megjelentek az oszirozsak is,  mind a a nyar veget idezi, igyekszem nem tudomast venni roluk.Mert ma meg nyar van.
Tegnap esti filmben arrol volt szo, vannak nepek, akik nem erzik, nem tudjak elkepzelni a  jovot, csak a maban elnek.Sok visszautoje is van, de en magamra most csak a hatralevo maroknyi napok miatt huztam, en is csak a maban elek most.