Tuesday, July 30, 2013

Tündérkert...


A sok to es vizeses mellett, egy hatalmas botanikus kert is van a kozelunkben.
Mindig van valami aktualis viragzas, legutobb a rozsak, amirol mar lemaradtunk ugyan, de karpotolva voltam szombaton a viragtunderekkel.
Setank kozben itt ott feltunt egy egy tunder, es kislanyoknak uj szarnyat osztogattak.Jo volt nezni a csaladok korul szaladgalo apro-uj tunderkeket.Teljesen en vilagom.
A zart helyen  mediterran es egyeb tropusi novenyek  csodalhatok, ahol nem is ember nagysagu, hanem oriasra nott kaktuszok, palmak es szamtalan mas noveny olt fura figurakat noves kozben.
En most megsem ezekrol fogok kepet mutatni, hanem a kivansag torol.Egy hid fedi egyik veget, korlattal.A hidon egy talban varazstollak, mellette egy ladikoban tepett szalagok voltak, melyre a kedvenc szinu varazstollal leirhatjuk a kivansagunkat, es a hid korlatjara lehet kotni.Majd jonnek a viragtunderek vagy talan a Tunderkiralyno szemelyesen es probaljak teljesiteni, persze mindezt akkor, amikor mar nem vagyunk ott.En kisse megtrefaltam  oket, mert magyarul irtam, de ugy kepzelem a tunderek tudnak minden nyelven.
A teahaz sem maradhat ki, ahova most nem, de oktoberben visszaterunk, es be is ulunk  majd egy forro teara ...