Thursday, July 18, 2013

illik tudni...


... jo napokon nyaranta sokszor kepzelem azt, hogy egesz eletem egy  soha veget nem ero nyaralas.A sok to, topart, es egyeb olyan latnivalo, ami miatt emberek sokat utaznak , az idonkent varatlanul feltoro honvagy valtja ki belolem.Aztan olyat is kepzelek vajon a nepszeru nyaralohelyek lakosai is igy erzik e, es ha nem, ok hova utaznak nyaralni?
Erdekeset olvasok:Koves L.Julianna:Illik tudni/A kulturalt viselkedes szabalyai cimmel.
A parton szoktam olvasgatni, mert ott illik is.Folyamatosan idez Egy nagyvilagi holgy irasabol, aminek utana fogok keresni, annyira tetszik ahogy ir, 1880-ban.
Napjainkba, foldrajzilag elultetni az irott szabalyokat keptelenseg mar, pedig meg szamosat en is tanultam.Nagyon sokat felismerek a konyvben, azt is, hogy mai napig alkalmazom, bar mas kulturaban nem mindig megfelelo.Igy sokszor csak szuk korben kap ertelmet egy egy viselkedesi szokas.
Eleg sokat szan a ferfi-noi kapcsolatra, ami mindig is,de most hatvanyozottan foglalkoztat.Volt mar nehany masok altal szoval ki is fejezett:"vad hasonlatom", egyik ilyen  a viz es a kavicsok, mint szimbolum hoztam haza, gondosan valogatva nehany szepet.Aztan ugy talaltam nem csak a viragot lehet vizben tartani, de lehet ekes diszem a ferfi-noi szimbolum is.


"...vizparton jarva, mindig az a keptelen hasonlat jut eszembe..ferfi-no..a viz es a parti kovek eppen ugy mosodnak , csiszolodnak, ahogy egy parkapcsolat..nemelyik szep, simara kopik, csiszolodik,tokeletesen illeszkedik,masik megreped, harmadik kette, vagy szilankokra  torik..."2012, Szeptember, en.