Saturday, July 6, 2013

értékeink..


..a heten minden nap esovel kezdodott, maradt velunk ebedidoig.Nehol csondes , olyan apro szemekkel, mint a locsolom szuroje, nehol   felhoszakadassal jott a sok jo.Meleg volt, meleg van, szeretem.Szeretek benne maszkalni, ha lehet pantos folsoben, hogy erje a vallam a sok csepp.Attol az erzestol mindig nevetni kell.
Olyan, mint amikor Lola reggelente kiszalad a minikertembe es a viragok koze dugja az orrat, szereti szagolni, ettol is mindig nevetnem kell.
Az ajandekba kapott (fountain pen)ugye milyen ba'jos neve van?:) szoval annak, bementem a dollaros(otthon 100ft ) boltba tartot keresni, valami szep kis uveget.Tetszik amit talaltam, de el tudom kepzelni magamrol, hogy meg keresni fogok.Viragokkal szoktam hasonloan, megvarom milyen szinu es ahhoz keresek cserepet.

A minikertem is bovult , megpedig rio viraga nevuvel.Egyelore a citrom bokor muanyag cserepeben kapott szallast, majd ha viragzik uj ruhat kap.
A dollaros boltban majdnem repulo so utan is kutathattam, mert meglattam egy konyvet, ami ugyanannyira volt arazva, mint a tolltartom.Egy csodalatos, kemeny fedelu, boritasu konyv :$1, 25.Olyan pipa lettem , hogy azonnal a kosaramba tettem es megvettem.Ez az egy  konyv volt.
Nem tudtam napirendre terni, mert nem ertem egy konyv hogy kerulhet oda.Feltettem a kerdest magamnak, majd kiboritva ezzel sokakat masoknak is, miben merheto az ertek.Kifejezheto e penzben es ha igen, akkor hogy lehet azonos ertekben a buborekfujoval?
B. szerint az ertek mindenkinek lehet akkora, mint a mase, vagyis amit o maga csinal felertekelheti akkorara a buborek fujo jatekat, mint aki irta a konyvet.
Masok velem ertettek egyet, de szerintem csak azert, hogy megkimeljem oket a napokig tarto elmelkedessel:)
En ugy kepzelem van ertekrend, van nagyon ertekes, es van kevesbe.Valahogy azt hiszem a beletett energia,a tudas, az eredetiseg, az, hogy hany embert erint meg, ezek mind erteket novelnek.Vagyis egy konyv nem lehet azonos polcon, azonos legterben a buborek jatekkal, vagy egy sotartoval.
A ferjem szerint olvassam el, es ertekeljem magamban, magammal:)Hozzakezdtem, erdekes, nem szoktam ilyen kategoriat olvasni(thriller)...
Ezt(sem) valahogy nem tudom elfogadni, pedig mar annyi mindent igen...