Friday, February 22, 2013

dezsavus doktornõ...


A belgyogyaszat emeleten leptem be a liftbe, elegans fekete kabat, csizma, sal, taska.
Nem rossz hangulatban, akit latogattam sikerult egy ket nevetesre birnom, abbol maradt meg az arcomon, hoztam magammal.
A lift , nem vettem eszre, eggyel foljebb vitt, a sebeszetre, ott szallt be a magas ferfi, taskajabol kilogott a stetoszkop.Koszont mosolyogva.
Kerdo tekintettel fordul felem, ujja a gomb  iranyaban, latvan  a garazst nyomtam be, rabolintott, hogy o is.
-Hosszu nap? probalt beszelgetest inditani
Ebbol az egy mondatbol ertelmeztem, kolleganak nez, mert folytatva maris egy szakirodalommal kapcsolatos magazinrol beszelt.Kozben a mondatai koze betuzve, hogy meg nem latott, uj lehetek.
A fejemben a kisordog kapcsolt, felvillant a lampa.Magasabb lettem eskuszom 2 cm-el, mert raadasul hozza tudtam szolni, marmint a szakirodalomhoz.
Az automatanal kifizettem a parkolasom, ahol meg alldogalt .Nem latta az enyem csak masfel orara szolt, kartyat dob ki a gep.
Boldogan setaltam a  kocsim fele,  hiszen nagyjabol 3 percig "doktorno" lehettem.
Meg utanam szolt: A vagy B hetes ebedidom van?
Aki A-t mond, mondjon B-t is, kattant a fejemben, folytatvan az artalmatlan jatekom.
B- valaszoltam, teljesen megfordulva fele.
Talan keresni fog az ebedloben masnap?gondoltam at..majd megrazva a fejem nevetve ultem be , es nem engedtem, hogy barki elrontsa azt a harom percem, amikor doktorno lehettem, ha csak jatszasibol is:)
*az esemeny rogzitesenek apropoja, az elso hatalmas almom az volt, hogy orvos leszek, es sebesz.Ha lehet nagyon hires.
* a foto keszulesekor ment el az utolso hajom, amely elsuhanhatott volna meg velem az orvostudomanyok birodalmaba.
**bar nem lettem orvos, uj almaim lettek, megis 3 embert elesztettem ujra(eddig), akik kozul eggyel ma is kapcsolatban vagyunk.
***egyszer reg, kamaszkorom elejen, ebedeltem orvossal, tanulo voltam, es nekem adta a savanyu uborkajat.Resztelt maj volt a menu, en a majat adtam cserebe, mert undorodtam a belsosegektol.
Igy esett az eset, hogy doktorno nem lettem, de megis hittek annak sokszor, csinaltam orvosit tobbszor,es ebedeltem orvossal, ha nem is azzal , aki az ebedidomre volt kivancsi.A dolgok igy vagy ugy, de mindig kerekke valnak, ha csak sajat szorakoztatasunkra is:)
Vajon hanyszor mondhato, irhato, olvashato, gondolhato az a "jelenseg", amikor nem a papir, illetve ruha teszi az embert, hanem egyszeruen a raszuletettsege, a kepessege, az adottsaga, es megis papir/ruha hianyaban nem azt teszi, amiben talan a  legjobb lehetne, kulonosen, ha alomkent teljesul be.Soha nem fog kiderulni.