Sunday, January 13, 2013

"áldott" 13 nap...


...kevesebb , mint ket het telt el ebbol az evbol, 13 nap 2013-bol, es megis ugy erzem oly tavol van mar az unnep, a hangulata, a varazsa.


December 31-en/2012 irtam le ;
*ma bementem az egyik uzletbe , ahol a polcok mar Valentin napi csokikkal, targyakkal voltak tele.Egy valosagban egy meg nem valosagosat idezo, surreal feelinget adott ez a kapitalista profitehes sietseg .Megelozve az orat, ki nem varva , amig eluti az ejfelt, atlep az uj evbe, 2012 be hozza bele 2013 szerelmesek napjat:)

 **Az alkoholt arulo uzletben, kiemelt kozponti helyen magyar pezsgot arultak, aminek ugy orultem meg, mintha szeretnek inni.Soha nem lattam meg, csak nehany magyar bort.

Januar 1-en/2013 irtam le:
*sokeves megfigyelesem eredmenye: a fergeteges bulikba vagyok menekulnek valami elol, vagy valamibe.
**ejfel utan hosszu percekig nezem az embereket, akik ugy varjak a visszaszamlalast, mint Hamupipoke az ejfeli kongast, ha nem szalad idoben, a hintoja visszavaltozik .

Azt mondjak amilyen az ev utolso es az uj elso napjai, olyan lesz az ev.Nincs fogadalmam, nem kell stresszelnem, hogy sikerul e betartanom, megvalositanom, elernem a kituzott celt.Nem kell viaskodnom onmagammal, pirulva nezni a tukorbe, ha megsem ugy sikerul valami, meg akkor is , ha tolem fuggetlen.Nyugodt vagyok.


Aztan ilyen oldott hangulatban allok a boltban az elso napok egyiken, mindjart az elejen valamikor harmadikan talan, elottem egy neni olyan vasarlokocsival, ami a jarasat is segiti, leesik a taskaja, minden szetgurul.Konyorgo tekintettel fordul felem, pedig folosleges, ugrok magamtol osszeszedni.O fizet, nagyon megkoszoni , en kovetkezem.
Kifele menet ul egy padon , maga elott az elobbi kocsi, amikor odalepek es megkerdezem hogy fog tudni hazajutni, mert szivesen hazaviszem.A fejemre teszi a kezet es megald..mert van valakije, de a gesztusom meghatja nagyon.
Azota mas lettem, mas vagyok.Ugy erzem magasabb vagyok, mert jobban kihuzom magam, a lepesek konnyubbek, libbenosek.
Ennek a jegyeben szuletett meg az ablakos kucko, a kis madaram szemtakaroja... mert megaldottak.A szavaknak epito erejuk van, olvastam, irtam is rola.
Epit engem, szarnyakat ad, kedvet, erot.Mar jatszottunk is, ahhoz is volt kedvem.Na de nem szarnyalok tovabb, maradok a maban, nem tervezek, kivarom amit a nap ad, a holnap hoz majd, csak hozzon mindig valamit, mert annyi mindennek es mindenkinek lehet orulni egyetlen napon is:)


Szep het kezdest kivanok!