Thursday, December 6, 2012

viktoriánus...


A Viktoria korszak az angolok Viktoria kiralynojehez kotodik, aki az egyik leghosszabb ideig uralkodo kiralyno volt, es egyben a legeredmenyesebb.Egeszen az ipari forradalomig uralkodott, amivel a vilag elere emelte Angliat.
A viktorianus stilusu hazak soka ma is folfedezheto itt a kozelemben is , mar kulsejevel elarul sokat abbol a joletbol, amikor epultek.A kisebb tornyok, a csipkezett diszites, gazdagsagrol, joletrol, biztonsagrol mesel.


Charles Dickens  írásaiban megörökítette számunkra a csodálatos, az "igazi ünnepet" a viktoriánus Karácsonyt.


Gyujtoszavakkal talan:regimodi, hagyomanyos, hagyomanyt orzonek neveznem a viktorianus stilust.Es o milyen szep is.A ruhak, a kellekek, az enekek, a koszontok,mily beszedesek,meselnek mennyire valoban a szeretetrol, odafigyelesrol szolt az elet.Az egeszen pici reszletek tokeletessege onmagert beszel.Szerettem volna akkor elni.
A Viktória korszak ma is,  továbbra is érzékelhetően befolyásolja a XXI. század karácsonyi hangulatát és formálja elképzeléseinket az "ideális" karácsonyról.


Egy hete nyugtalanul alszom, varakozom, kisebb nagyobb turelmetlenseggel.Szeretnem lassitani is ezt az idot, ezeket a napokat, megis szeretnem, ha mar holnap este lenne.
Egy viktorianus stilusu, Charles Dickens karacsony estejebe fogok csoppenni,ha nem is teljesen, de nezokent.
Az az erdekes , hogy voltam mar , talan 5-6 eve, de akkor meg nem akartam mindent fotokban, kepekben orokiteni, csak csupan fejben, erzelemben.Azok barmikor elohivhatok.
Bar keson este lesz, teljesen sotetben , szeretnek fotozni, jo lenne sajat fotot hozni, es jo lenne kicsit elvarazsolodni, visszarepulni egy egeszen lassu vilagba, amikor meg minden olyan mas volt, mindenre volt sok ido, megadtak a modjat(ahogy anyu mondana)...







*fotok a netrol