Wednesday, September 12, 2012

az é.t./3...


...megfeledkezve ert utol ket nappal kesobb az ujabb telefonhivas, az akcentus mar ismeros volt.Szombaton , vagyis masnap de.11-re beszeltuk meg a haznezot.
Ultem Lolaval az ablakban, mint regen, es bambultam a csondes utcat.Pontosan 11-kor fordult be egy szurke volvo a kocsibeallora.30-as fiatal hazaspar szallt ki, a ferfi nagyon magas, a no nagyon szoke,  orosz filmekben latott szoke haja fonott volt, egyik vallan elore dobva logott ala.
Neztek a fakat, az utcat, a hazat, lassan kozeledtek a bejarathoz.Siettem ajtot nyitni, fogadni oket.Amikor bemutatkoztak, magamban mosolyogni kezdtem, ugy ereztem valamelyik orosz regenyembe csoppentem a nevek hallatan.Mondjuk a Dr Zsivagoba, mar csak azert is , mert a feleseg szoke, fonott haju.Az idillhez, a havazast es a hideget hianyoltam.


-Kerem mutassa be a hazat!-hoz vissza a noi hang.Es en viszem oket, mutatok, magyarazok,  megjegyzem, ha kerdesuk van, kerdezzenek.Vegul kimegyunk a kertbe, ahol Anna azonnal a fat, az en juharfamat buvoli.Nem tudja abbahagyni, kerdez, megallapit, mosolyog.


A ferfi megkerdezi mekkora a telek nagysaga.Mondom a szamokat, ahogy en vettem, igaz soha nem mertem le, de ne erre hagyatkozzanak jegyzem meg, az ugyved pontos adatokkal rendelkezik, ha odakerulne a sor.Magukra hagyom oket, Lola egyebkent is zavarban van.


Korbejarjak kivul is a hazat, elol a bejaratnal megallnak, es a kocsibol elokerul nagymama, aki eddig a kicsire vigyazott.Egyetlen szot nem tud angolul, mint kiderul, mert bejon, lassan besetal a hazba.Nez ram mosolyogva, simogatja a falakat es bologat.Ertjuk egymast szavak nelkul is.
Majd kimegy es a rozsat simitja meg.Harmasban beszelgetnek, mi Lolaval allunk , nezunk, talan a kutyara is atragad az en megbabonazottsagom.Varom, hogy csipjen meg valaki, ugye nem almodom?!


A hazaspar bejon, Anna kozli velem, hogy megveszik a hazat,alku nelkul, kezet nyujtja, jo europaiasan.
E-mail cimet cserelunk, ahova en igerem a sajat ugyvedem adatait elkuldeni, ok az oveket.
Meg aznap elkuldom az infot, amire ok hamarosan valaszolnak a sajatjukkal.Megjegyzeskent kerik a pontos adatokat a telekkel kapcsolatban, de en hangsulyozom az ugyvedet kerdezzek, az a preciz megjeloles.


Ennek tudataban, hetfon hiv az ugyved titkarnoje,keri, hogy menjek be az irodaba, mert adasveteli szerzodest kaptak, aminek csak egyetlen kikotese van, az ellenor.Ha az kielegito elemzest ad, megveszik.Szaladok, abban a hitben, hogy ok adtak ki az infot, minden rendben, alairom, elfogadom.Masnap hivast kapok, a hazaspar sajatmaga szeretne az ellenorzest megcsinalni, abban jobban biznak, megengedem e.


Ehhez meg kell jegyeznem, itt barmilyen ilyen behatolas maganteruletre altalaban szerzodessel jar, mert ha baleset tortenik en vagyok a felelos, es perelheto a hatralevo eletemben.Magyarazom nekik, de puhitanak , majdnem konyorognek.Beadom a derekam, jojjenek.Harom oran at kutatjak, vizsgaljak a  hazat kivul belul.De csak a hazat, a telek nagysagaval mit sem torodve.A vegen , harom oraval kesobb vegen, kozlik, hogy kell nekik, masnap alairjak.Ami meg is tortenik, egy kozeli zarassal, majd ez az idopont nehanyszor modosul.


Ugy fest minden tokeletes, a lelkem is, mert olyan lakok lesznek, akik szeretni fogjak, mar most szeretik.Elszokhetunk egy idore a zarasig.Ekkor utazom el  csodalatos, romantikus kalandozassal a Fundy obolhoz.

A latvany, az emberek kedvessege, az etelek finomsaga, a 646 fele sajtu uzlet, a lobster fesztival, a pekaru kinalat, minden kepzeletet felul mul.Amikor a legboldogabb vagyok kapom a hivast az ugyvedirodambol..maga az ugyved hiv, baj van...folyt.kov.