Tuesday, September 11, 2012

az é.t./2...


....tavasszal titokban terveztem a hazautazast,   itt a blogban is van olyan, aki szeretne talalkozni velem.
Ahhoz, hogy ertheto legyen a sok irott, roviden az ingatlan adas vetel meneterol.
Tobb, sot eleg sok ugynokseg van, sok sok ugynokkel.Kivalasztod magadnak a legszimpatikusabbat, vagy ajanlas utjan, vagy latod a sok eladott tablajat stb...Az ugynok eljon, atnezi a hazat, hoz egy kimutatast a kornyeken eladott hazakrol, es ezek osszessege alapjan alairjatok a szerzodest, amely kolcsonosen kot .O igeri a legjobbjat adja, sajat oldalukon hirdeti, kulon ujsagban, nyitott hazat tart majd.Vagyis ebreszt benned egy olyan erzest, hogy a legjobbra biztad a hazad.Mi azonnal at is koltoztunk, amivel tisztaban vagyok egy oriasi ajandek.HIszen egyebkent rajtad keresztul, megha egyeztetessel is, viszik az erdeklodoket.
Ha vevo jelentkezik, eloszor irnak egy veteli ajanlatot, sok sok feltetellel, amit te vagy elfogadsz vagy azonnal elutasitasz.Ha elfogadod, esetleg modositasz, oda vissza megy a szerzodes, amig vegul mindketten alairtatok.Az ugynok kozvetit bonyolit.Te nem is talalkozol a vevovel.Ezzel a szerzodessel tudnak csak kolcsonert folyamodni, tobbek kozott az anyagi oldala az egyik kikotes.Ezzel felig orulhetsz, mert azt hiszed van vevod, esetleg el is adtad, de nagyon messze allsz, amire csak lepesekben jossz ra.Ha a kikotesek feloldodnak, a haz, a vevo megfelelel a banknak, jon ellenor, aki mindefele szempontbol atvizsgalja a hazat, ez is feloldodik, a vevo alairja, hogy mivel minden kikotese fel lett oldva, kell neki, megveszi.Innen mar csak perelessel lephet vissza, vonva maga utan mindenfele jogi hercehurcat.
Amennyiben megveszi, van egy kinevezett zaroidopont, amin tobbszor is modosithat, es amig nincs a kezedben a csekk, addig barmi tortenhet.Pedig te mar azt hiszed eladtad a hazat, nem beszelve az egyeb szivszorito bajokrol, ami kot hozza.Egy hatalmas, honapokig is elhuzodhato torturaval allsz szemben.
A tanaraim emlitese mar ehhez kapcsolodott, hogy ugy erzem ok osztokeltek a maximalizmusra, legalabbis a torekvesre,aminek persze van egy gyenge pontja, ha masoktol is azt varod el.Ez egy szerencsetlen hozzaallas, mert nem vagyunk, nem is lehetunk egyformak.
Ket ugynokot raktam ki megis, mert az igeretbol szinte semmit nem teljesitettek, hazugsagon kaptam mindkettot.Nem egyszeru egy kolcsonos szerzodest felbontani, de ha kovetkezetes vagy, nem tudnak nemet mondani.
Volt olyan nap , hogy ket veteli ajanlat jott, erre  a hazra is amiben lakunk, es ami mar nem is volt arulva.Nem tudtam melyik kezembol vagjak le egy darabot, hiszen mar itt lakunk.Alairtam ezt, elutasitottam a masikat.Majd utana lett nyulva , de mindket vevo kiesett az anyagi pontoknal, a banknak nem voltak megfeleloek.
Vegul en kezdtem arulni a hazat, kezembe vettem a dolgot.Igy erkeztunk el az augusztushoz.Ujbol jartam a hazhoz, gondoztam a  novenyeket.Nem is kettos, hanem harmas negyes szinten eled az eleted igy.
Mar tudtam, hogy haza sajnos nem tudok menni.Probaltam itthon csinalni programokat, ugy, hogy estenkent itthon aludtunk, es persze, hogy kozel legyek, ha kellek.
Nem sokkal a szinre lepesem utan kaptam egy tavolsagi hivast, Oroszorszagbol.Eros akcentussal beszelt a ferfi, holnaputan repulnek be ide, erdekli oket a haz.Hetvegen el is jonnek...miutan letette,  bugott a vonal, en csak alltam es sokaig neztem magam ele, majd vallat rantva letettem a kagylot...folyt. kov.