Monday, September 10, 2012

az én történetem...



..borzaszto nehez volt a szunet utan ujra blogot irni.Nem irom azt, hogy valamiert volt nehez, vagy nem tudom miert volt nehez, mert konkretan tudom az okat.


Evekkel ezelott lattam a Napsutotte Toszkana filmet:amikor a no azt mondja, valasnal a legjobb lenne, ha meghalnal, ott azonnal, hogy ne kelljen atelni azt a szenvedest, amit sokan.


Mondogattam, hogy nyugtalan vagyok mar, valamiert idegesit az allandosultsag, elvagyom, kell a valtozas, kivedhetetlen.Aztan, amikor megtortenik, amikor bekovetkezik, akkor belahalsz, belahaltam, de legalabbis kette hasadt a  szivem, es sok sok elmeny, emlek, amelyek igazan kedvesek voltak nekem, velehaltak.


Es nincs az anyu, akinek elmeselhetnem ugy, ahogy en szeretem, ahogy o szerette hallani minden apro reszletevel, minden arnyalataval, sohajaval, almatlan ejszakajaval, millio kerdesevel, valaszaval, ahogy csak tolem szokta meg, ahogy csak en szoktam atragni magam.Atragni, fonnakadni, megbotlani egyes szavakon, amelyek elhangzottak, vagy eppen nem, de kellett volna.Merlegelosen.


Ha sokaig elsz valahol, es meg ha a sajat hulyeseged, hibad miatt is kell koltozni, attol nem lesz enyhebb, egyszerubb, nem lesz megmasitott az eredmeny.Nem lesz akkor sem, ha belatod milyen, mekkora hibat kovettel el, es most igazan tanultal belole, de mar minden elindult le a tolcseren, eltunni valami fekete lyukba, aminek csak a tatongasa, a feketesege jeloli a lelked fajdalmat.


Elindultam egy nagyon erdekes nyaralasra, harman harom helyszinrol, hogy erdekesebb legyen, egy kozos ponton talalkozni.

En repulovel.Oda, ahol a vilagon a legnagyobb az apaly es dagaly kulonbsege merten.Ahol a kovek, sziklak igazi  orias emberfele alakot vettek fol, a vizmosas hatasara.Ahol a sziklak tetejen zoldelo novenyzet van, ami apalykor igazan mokas, mintha hajuk nott volna.Ahol olyan voros a ko, mint Arizonaban.
Ahol ujbol es ujra megallapithattam, ha csak magamnak fejben is, hogy na ez lehet a vilagvege.Es en ismet vilagga mentem, mint egyszer olyan regen.Vilagga, majd ki a vilagbol, es most a veget is megleltem mar.
Aztan, amikor azt ecseteltem, hogy a vilagvegerol hazafele tartva , talaltam egy fedett hidat, kicsit olyat, mint a Madison filmben van, de a vilag leghosszabbjat talaltam meg, Hartland-ben, ami ha kisse csalok akkor heart, nem hart, es tessek mar ismet a darabokban levo szivemnel tartok, utban hazafele..es ami tavolrol eloszor mesenek indult, vagy inkabb mesebe illonek, de gondolt egyet es hirtelen akkora fordulatot vett, hogy a belegondolastol is ket napig szedultem, szedulok...


folyt.kov.

fotok;Fundy obol, New Brunswick , Canada kb. 16 meter az apaly -dagaly kulonbseg
Leghosszabb fedett hid, Hartland, New Brunswick