Saturday, September 15, 2012

a csúf kismacska...


Mancsi az utolso hetekben jart, amikor atkoltoztunk, 7 cicaja lett, amelyeket mar itt hozott a vilagra. Akkora hasa volt, hogy en mar nem is tudtam mi lesz, feltem, ha hozzaerek kipukkan.Az ágya, a gyermekagyi elore el volt keszitve, egyszinut szerettem volna, de csak ilyen csicsa viragosat talaltam.
A fenykepezom tonkrement meg valamikor nyar elejen,  olyan hangulatban voltam, hogy nem vettem masikat.Egyszeruen elfogadtam, hogy nem fotozok, hiszen soha nem is fotoztam, de neha neha belem mart(mar) a hianya, amikor olyat lattam.
Ezert van nagyon rossz fotom a macska csaladrol, iPaddal keszult.
Sikerult elajandekozni a cicakat, jo otthont talalni nekik, amikor elertek a kort, kiveve  kettot, Panda es Csufika.
Pandat a  ferjem valasztotta, hogy o marad, a szine utan kapta a nevet.Csufit senki nem akarta, az igzasag az, hogy en sem.Egyszeruen csunyanak lattam, na meg eleg nekem mancsi.Ez a cica mintha megerezte volna, hogy csunya, nem akarja senki, mert kulonleges tulajdonsagot vett fel.
Ha hazajovok, jottem, olyan erosen kezd nyavogni, ahogy meglat, mintha koszonne vagy ilyesmi.Ja es nem hagyta abba, amig meg nem simitom, egyertelmuen zsarolva voltam.
Ha leultem olvasni, varatlanul jott es az olembe ugrott, dorgolozott, dorombolt:)aztan elneveztem, vegre nevet kapott, a csufit, ma mar csufika:)es mintha nem is latnam olyan csufnak szegenykemet.


Azon gondolkodtam, vajon az emberekkel is igy vagyunk?ha valakit azonnal elkonyvelunk nem szimpatikusnak, lehet valami optikai-erzelmi csalodas, aminek semmi koze az emberhez? es aki olyan szepnek van bemutatva, valami nagy atlag altal elfogadott merce szerinti szepnek, ha megismernenk talan csunyabb lenne, mint a  macskam?
Ma mar nem latom csufnak, minden haborgasom lenyugtatta, ahogy jon felem, ahogy ragaszkodik, ahogy igenis kivalasztott maganak engem, es megmutatta, hogy O szeretni valo, sot meg szep is...

*O Panda, pandamacihoz hasonlit a szin, a foto nem sikeres.
*Csufikarol egyelore nincs foto, egyaltalan nem engedi, ha alszik is, azonnal felebred, mint aki tudja:)...