Monday, July 2, 2012

nyár(i)...




...ebed utani piheno van, csak en bambulok , tagra nyilt szemekkel .Este tuzijatek lesz, pihenhetnek is, megis gondolatban elohivom  a  pihengetos pillangokat, a lustalkodo mokusokat,  a vibralo, majdnem szikrazo hoseg levegojen at.
Marait olvasom, utazom vele , egyetlen vonatnak, szallodanak elem meg irasat, mikozben egy masik parbeszedet hallok, csal elo a kepzeletem, valahonnan legmelyrol.
"-csak ne lenne ilyen messzi, jobban viselnem.-
-ugyan, egyetlen nap alatt odarepul hozzad, az nem tavolsag, az nem messzeseg.-"
Tavolsagot vagy idot gyoztunk le?mindkettot? mar az utazasok sem a regiek, sietosek, kapkodosak.Varakozol, tiz es fel orat levegoben logsz, mondhatnam ketsegek kozott,( ha felos lennek), megerkezel, es az elso kerdes-meddig maradsz?..o hogy mennyire nem kedvelem azt a  kerdest, hogy soha  nem gyoztem le, mint az idot es a tavolsagot.Legszivesebben sarkon fordulnek, amikor megkerdezik.Biztos tulerzekeny vagyok, nyugtatom meg magam, es kozben valaszolok.
Egy egy utazas legfontosabb pillanatai az elso es utolso mondatok, kerdesek, valaszok.Ha olyan , karcolnak, ha olyanabb vesodnek, orokre.Elmulik ot ev , tiz ev es elo tudod hivni oket.
Valahol minden nyar egyforma, es megis kulonbozo, kulonosen attol egyforma, hogy mennyire mas.










*ebed utan, szieszta