Monday, April 16, 2012

we don't live here anymore...


Vege.Vege a talalgatasnak, a merlegelesnek, a toprengesnek, a vajudasnak.
A valtozasokban ami jo olykor, ha magunk keptelenek vagyunk dontest hozni is, hoznak helyettunk masok.Nincs ido fontolgatni, hogy jo e , lepni kell.
Egy ujabb fejezet zarul le, majd egy evtizedes, aminek elso napjara , minden percere emlekszem.
Most eloszor nem ereztem hirtelen  semmit, majd megis sokat.Egyszerre szeretne tavozni egy egesz patak.Sokaig kepzeltem el, vajon milyen lesz, mit erzek majd.
Leginkabb attol feltem, hogy igen, egyaltalan erezni fogok , mert van olyan, amikor jo a zsibbadt uresseg, a nihil.Meghal benned minden, mozogsz, fukcionalsz, de csak az idegvegzodeseid rangatozasa ez.A vegetativ idegrendszere.Kepes vagyok mosolyt  produkalni, mert mikozben verzek, majdnem elverzek, meg mukodik a humorom, es precizen fogalmazok, es gondolom at a vegetativ idegrendszer mukodeset.Hulye vagy te , mondom magamnak.Nem sertesbol, soha nem sertoek a hulyezeseim, es csak azoknak mondom, akikkel igazan kozeli joban vagyok, mint peldaul jomagammal:)Igen, tolem egy hulye szo, kifejezetten megtisztelo.
Porognek a kockak, mint mindig hasonlo, dezsavus elethelyezeteknel, sokszor ateltem, nem uj.Telefonalok , profin, szervezetten.Nem csuklik el a hangom sem kozben, az majd kesobb,majd, rakom el tavolra.Egyetlen napig nem leszunk telefon, net es tv nelkul.Jonnek a koltoztetok, amikor en szeretnem, es dobozolnak is.Mindent a kedves ugyfelert a szlogen.Majd kulon megkerem a lelkem tobbszorosen tekerjek at , a torekeny feliratu dobozba tegyek, marok ujabb ongunnyal magamba.


Aztan jon majd, hogy van rosszabb is, es persze tisztaban vagyok vele, mert megeltem mar magam is, a rosszabbat is es a luxust is.Anyukam idezve szabadon;kislanyom egyszer kere'k egyszer talp.B.ezt a  nyelvezetet mar nem erti, pedig tud magyarul.Ki kell fejtenem, magyaraznom kell, es talan egyszer majd egeszen , hangszineiben is erteni, erezni fogja.
Kepes vagyok tortenelmi utazasra kelni, amig a telefonos lany varakozora tesz.Elmegyek egeszen az iparositasig, a tanyak folszamolasaig, Egeto Eszterig, meg Scarlett O'Haraig. kicsit magam is hasonultam veluk olvasaskor.Majd allamositas, es most bankositas..es mar nem nevetek, mert az osszes tobbiben stabil volt a lakcim.
Mi most nagyon sok tenyezo miatt a varosi hazunkba koltozunk, amit nem sikerult eladni.Es orulnom kell tudom, hiszen 6 szobas lakosztaly, a foldszinten uzleti lehetoseggel... de az csak egy jo idoben jokor voltunk jelen befektetes volt, abban a szivem, a lelkem soha nem volt benne, mert en utalok uzletelni.
De hiaba,  a szamhaboruban nem az nyer, aki megprobalja a helyes szamokat a csekkekre irni.Amikor megvettem a hazat, a viz-villany szamla havi 60 dollar volt, ma 600.Aztan figyelni kell a piacot is, hiszen tobbfele piac van.Van amikor az ingatlan a sok, van amikor a vevo.Most vevopiac van, es most egy egy ingatlant tul is licitalnak.Es senkit nem erdekel, hogy a haziasszony lelket meg serti is ez a penzszagu liheges.De ilyen  penzkozpontu vilagban elunk mar ket evtizede es meg nehanyig tartja magat.Hogy kozben kit sodor magaval, maga ala, a licitalokat nem erdekli igazan.


Most ujbol a szivembol veszitek el egy darabot ezzel a kertvarosi hazzal, az en kertemmel, az en patakommal, meg akkor is, ha mar erlelodott bennem a valtoztatas, a nyugtalansag.Az a fele, amikor nem tudom megindokolni, csak vagyom, mert aki egyszer haza't elhagy ,annak a  vere lesz fertozott, csak nem mutatja ki labor.Egy orokos nyugtalansag fertozi meg.
Ezzel magyarazatot talalok, adok a sok elkoszonesi viselkedesemre is, nem szeretek kotodni, mert elore felek az elvesztesetol.
Ejszaka van es nem birok aludni, mar nem esik jol , pedig igazan meg semmi nem tortent.Majd holnap , tolom el meg a gondolataim is, itt mar nem fogok tudni aludni..
 Nem igerek semmit, nem tudom, hogy lesz e kedvem irni, vagy csak majd az uj szobambol...mindegy, majd jelentkezem, majd vidamabb lesz, es meltosaggal teli, mert mi emelt fovel vesszuk az akadalyokat, mi magyarok...

* a hazunkat eladjuk, mert sok benne a folyekony penz.Uzletelni mar senki nem akar(ezert nem sikerult eladni a masikat), amit ertek, es orulnom kell, hogy nem ugy lesz eladva ,hogy meg mi tartozunk.De en egyelore nem talalom az oromom...