Friday, April 27, 2012

és az ajtó...


Ahhoz, hogy ablakokon ki tudjunk nezni, ahhoz, hogy emberek szivebe erkezzunk, kell az ajto, es kell a kulcs, mert nem rontunk ajtostul a hazba.Kellenek a lepesek, a fazisok, a megelt elmenyek lepcsofokai..igy magyaraznam valahogy, ha kerne valaki.Igy csak magamnak firkaltam le.
Az ablakomhoz vezeto ajtok nagyon regiek, majdnem 100 evesek, es nagyon tetszenek.A kockak, benne az uveg mintaja, a megszokott europai kilincs helyett a gomb.Talan ezzel is arra torekszenek itt, mert majd mindenutt gomb alaku zar van, kerekitett legyen, ne sarkos.Legyen finomitva a benyitas, vagy csak lattassuk ugy.Kicsit push -up melltarto elvu.
Errol eszembe jutott az is, hogy Torontoban a 20 emeletes epuletben , ahol laktunk, nem  volt, es egyaltalan az ilyen epuletekben nincs 13-ik emelet.Babonabol:) Valahogy mosolyognom kell mindig, amikor egy tudomanyosan kiszamitott, felepitett, epulo vilagban ilyennel talalkozom, mert egyoldalu.En vagy te , vagy o nem hivatkozhat erre.En nem mondhatom el, hogy babonabol nem koltozom el.A kutyat nem erdekelne az en babonam.
Az ajto melletti kepet egy second hand uzletben talaltam, a keret miatt  es a ruha miatt, ami a non van.Hogy zold szinu is, az a plusz.

Ugy erzem, most erkezett meg az igazan neki illo helyre itt az ajto melletti falon, a kep is nagyjabol 100 eves.Kicsit bezavar az ajtokeret menten elvezetett net es telefonvezetek, de ekkora valtozas utan ilyen kicsinyessegre nem adunk.Ez a kep logott mar budapesti lakasban is, de lattam nem erzi jol magat, a hazunkban sem igazan volt odaillo, most latom, hogy nevet ram a no.Jelezve, hogy vegre otthon van.
O otthon van, en meg ugy csinalok, mintha otthon lennek.Valahogy ugy, mint a 13 -ik emelet hianya, es a gomb alaku zarok.Becsapjuk egymast, de nem karosito, tudja mindenki, az is aki becsap es a becsapott is...azt hiszem ezeket ,az ilyenfele becsapasokat nevezzuk tapintatnak egy finomitott nyelvezetben...