Sunday, February 26, 2012

az eleganciáról...


  "  A jól nevelt asszony egész különös disztinkciója abban nyilvánul meg, hogy mint fogja össze keblén a sálját, vagy az átalvetőjét. Amint így elvonul az utcán, bizonyos derűs méltóság sugárzik le róla, akárcsak a Raffaello Madonnáról aranyos keretében."

Balzac: Az elegáns élet fiziológiája (részlet)

Nehany eve olvastam a yahoon, Floridaban kotelezove tettek a bugyi viseletet egyes munkahelyeken:)Hetekig kuncogtam akkor is, ha egyedul voltam es eszembe jutott.Milyen munka az, ahol ez egyaltalan felmerult, marmint a  hianya.Olvastam olyat is, hogy Svajcban pl. ala kell irni, akit bankba vesznek fol, hogy nem eszik hagymat, fokhagymat .Ez meg ugy ertheto is volt.De megmosolygtatott.
Itt irodai munkakorben van kod az oltozkodeshez, farmer viselete teljesen kizart.Kiveve a penteket, a pentek a casual nap, olyankor majd mindenki farmerben, pulcsiban van igy telen.
Tegnap este rendezvenyen voltunk, ehhez a bevezeto.Szepen oltozve, kioltozve.A mai kenyelmes vilagban , amikor az oltozkodesekben ugy eltuntek a hatarok, kifejezetten szeretem, amikor szepen lehet oltozni.Naponta vagy minden heten farasztana, de idonkent, olykor olykor nagy elmeny.Elo szinhaz, es mi vagyunk a  szereplok benne, a sajat jelmezunkkel.Fenykepekben nagyon szeretem a fekete feheret.Noi-ferfi paros oltozeteben is, meg akkor is, ha nem eskuvoi, a klasszikus eskuvoi ruha.Csak egy szep feher noi ruha, szinte semmi ekszerrel, kiegeszitovel, talan a legszebb kiegeszito ilyenkor a ferfi egy fekete oltonyben:)Nem tudok elkepzelni elegansabbat, pedig biztosan van, mindenkinek mast takar.Nalam a  fekete-feher a nyertes.
Ma este Oscar, kenyelembe helyezve etethetem a szemeim a szep ruhakoltemenyekkel...meg az is lehet en is visszaoltozok, elvegre szep esemeny, igy majdnem olyan, mintha ott ulne az ember.


Szep estet kivanok , aki nezi!:)illetve ejjelt!