Monday, December 26, 2011

forralt borral...



 
A jol sikerult unnep, ha veget er, olyan, mint egy jo konyv vagy film, az ember olvasna nezne ujra, de sajnos nem tudja.Kicsit elkenodunk, olyan jo lenne meg hosszabbitani.
Ma este forralt bort keszitettem, es sult gesztenyet, az unnep ugynevezett kellekei ezek, nem maradhatnak el.
A forralt borban az a jo, hogy egyreszt nagyapamra emlekeztet, masreszt lehet inni kettesben valakivel egy ropogo tuz mellett, vagy tarsasagban, de egyedul is szurcsolgethetjuk egy vasarban csatangolva, vagy takaro ala bujva.Mindenhogyan melegseget ad, nem okoz csalodast.
Arra is jo, hogy szurcsolgetve kicsit ujra jatsszuk a szep pillanatokat, kezdodve a pentekkel, amikor mar azzal lehettem akit szeretek, a Szenteste meghittsege, ami valahonnan fontrol jon, es nem kimel kicsit -nagyot, megilletodest ad, zavart okoz.Nem koti korhoz.
Nehany ora Andrea Bocellivel, napzarta az ejfeli misevel...ennyi szepseg talan sok is egy napra.
En most feherborbol keszitettem, fahejjal, barna darabos cukorral, narancsdarabbal..megtudtam azt is, hogy bar forralt bor, de nem szabad forralni, mert veszit az aromajabol, csak forraskozeli pontig hozzuk..igyekeztem:)
 Egeszsegunkre!:)

*fotok sajnos a netrol, az unnep rejtelye, hogy eltunt a kis kameram.
..