Sunday, November 13, 2011

vasárnapi valóság, csodákkal...





...egy kicsit elvesztem, ahhoz kepest, hogy naponta , olykor napon belul is irok reggel, este.
Kicsit tul vallaltam magam ismet, de olyan dolgok jottek a kepbe, amire nem szamitottam es nemet sem tudnek mondani.Csutortokon voltunk a doktornal ismet, arrol majd kulon, es meg nem is emlitettem, hogy kezzel kulon naplot irok rola, csak neha mutatok egy egyesemenyt.Ha vege, meggyogyult, akkor becsomagolom es atadom Neki:)
Programunk is volt tegnap, de vegre sikerult utolerni magam az alvasommal.Azon gondolkodtam mai ebredes hataran, milyen regen ebredtem mar hajnalban, hogy irhassak.
Gondoskodni masokrol jo, irtam mar nehanyszor, es bar nem azert csinalom, mert szivbol jon, de milyen jo, ha neha visszagondoskodnak.Pl ma ilyen doboz fankot hozott reggel a ferjem kaveval, es a ciklamen viraggal.Csakugy, nincs nevnapom, csak vasarnap van, csaladnap van.
Ahogy haloinges setamra indultam korbe, megnezni az utcat, a kertet, nem hittem el , amit latok.Evek ota van egy karacsonyi kaktuszom, es a minap kertem segitseget Veratol(VERA:gondolataim /kézimunk...), mert soha nem viragzott.Akkor, amikor segitett gyorsan athelyeztem, nem nagyon locsolom, es jot mulattam a cserep japan motivumjai es matrjoska babak ahogy mellette sorakoznak harmoniajan, szoval ma ezt a viragot talaltam.Kinyilt nekem, igaz csak egy, de majd biztosan hozza a tobbit.
A masik , igazi csoda, ez valoban embertol fuggetlen,ezt itt meselem el, engem nagyon megdolgozott, es en hiszek abban, hogy a ferfi meg fog gyogyulni, csak igy , ilyen formaban akart idot huzni.Mert minden egy adott pillanat eredmenye, kesobb megbanhatjuk, de nem tudjuk visszacsinalni mar.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mindig hittem a csodakban, de nevezhetem Gondviselesnek is, sokszor koszontem meg az eletnek, hogy jo hozzam.Alltunk persze haragoskent is egymassal szemben, de szerencsere soha nem szamottevo ideig.
Egy masik baratno, kicsit tavolabbi, nem olyan kozeli, intim a kapcsolat, Vele futottam ossze.
Masodik evtizedes hazassag ment tonkre, meseli,hogy valnak, valnanak, es en, akinek ez eppen eleg drama, nehany perccel kesobb levegot is alig kapok a hallottaktol.
Meg nem fejezodott be a valas, amikor arulni kezdtek a hazukat, amire eleg gyorsan jelentkezo volt, ajanlatot tett.O, a baratno alairta, a papiron meg ferje meg nem.Ezzel a lendulettel mar keresett is maganak egy kisebb hazat, ahol utana elni fog, es O is, marmint a baratno is ajanlatot tett, amit elfogadtak.A hazon nem keves profitjuk lenne, a fele eleg lenne a letetre, hogy kolcsont kapjon.
Mivel keszultek az eladas zarasara, mar csomagolni , dobozolni kezdtek.A ferj valamit rosszul fogott, elesett,korhazba, komaba kerult.
Nincs alairva reszerol a haz, hogy el van adva.Mary mar ajanlatot tette, de nem tud elojonni a penzzel.A ferj komaban, korhazban, a haz nem eladhato, Mary ellen pereskedessel fenyegetnek, hogy meggondolatlanul tett ajanlatot.
Valahogy senki nem akarja megerteni, meglatni azt, amit azonnal lattam.A ferfi nem akart valni, azert is halasztotta az alairast, es a Sors , a Gondviseles beleszolt.Talan olyan remenyben, hogy igy, idovel atgondoljak, atertekelik a kapcsolatukat, lehet a betegseg , a koma rabirja oket arra, meglattassa mi az igazan fontos az eletben...


*kedvenc B.fotom, 1 eves.Kerestem az angyalokat a fara, a ferjem meg a fuggony rudra akasztotta csakugy ezt az egyet.Mikor meglattam a kep folott log eppen, mondtam le ne vegye:)