Wednesday, November 23, 2011

részlet egy másik naplóból.../4



...az ejszaka csondjet a telefon csorgese szakitotta meg, kivetelesen nem a macska dontotte el a soprut.A nappaliba siettem, es lattam, hogy O hiv es lattam, hogy hajnal negyed 5 van a teljes sotetseg ellenere.
Erotlen, tavoli volt a hangja:-at tudnal jonni azonnal?kerdezte
Maris!-valaszoltam es mar nem voltam almos.Csizmat huztam, hosszu kabatot a haloingemre, hajam osszekotottem es mar a kocsiban ultem.Csak az utcank vegen kapcsoltam lampat, ugy osontam, mintha rosszban jarnek.
Verben uszott , a lepedo, a haloingje, mintha meszarlas tortent volna, csak az a furcsa, hogy sapadt de el, mozog, beszel.Sokkolt a latvany, mentot akartam hivni, vagy majd en beviszem...
Pont ezert hivtalak, hogy ne!- suttogta , nezese esdeklo volt.A furdoszobaba segitettem, zuhany ala, a lepedot, ruhakat, minden ami veres volt, osszeszedtem.Csavarni lehetett volna, a mennyiseg nagyon soknak tunt.Miutan kioblitettem, mosogepbe dobtam mindent, addigra O is tisztat vett.Csondben, hang nelkul dolgoztunk, ne ebredjen fol senki, nem akart remuletet kelteni.Tudta, hogy en nem fogok beszelni.
Megigertettem, ha rosszabbul van hiv azonnal, ha nincs semmi, orankent uzenetet kuld, hogy ne izguljak.
Hazajottem, a kabatom, csizmam a helyen, haloingben, mintha el se mentem volna.Majdnem 6 ora volt, es meg mindig sotet.Mindenki aludt, nem vettek eszre a "szokesem"
Veresnek, mocskosnak ereztem magam, es buntarsnak, zuhany ala kellett allnom , de tudtam semilyen viz nem fogja lemosni a titkom.
Faradt voltam, faradt vagyok, nem tudom jo e, ha titkot orzok, de megertettem, hogy december 7 elott orulne, ha nem menne sehova.Irtozik, szegyelli, hogy mento vigye el.
Mar mindent kiprobalt a nyugati medicine mellett..es en el is atkoztam mar mindet; a keleti kultura varazsat, az akupunkturat, a holisztikat, a raolvasast, a kezratetet, a hulye teakat, a vallasi ritualekat, amivel semmit nem ernek el, csak azt , hogy asszisztalnak az elverzeshez...
A termeszetgyogyaszat jo a nem betegeknek, talan megelozesnek, de ahol problema van, lathato, merheto, ott be kell hatarolni, leszukiteni, es a problemat meg kell oldani, ki kell vagni a "fekelyt" vagy nevezzuk barminek.Ott akarmilyen cickafarok vagy tudomisen teaval , vagy fenyevessel elkestek, reg elkestek.
Lehet szidni a szintetikus gyogyszereket, es egyaltalan a gyogyszereket, de a raolvasok, mindefele giz gazokat zacskozok sem adjak ingyen a "tudasukat".
Hit es tudomany nem utheti ki egymast, osszekapcsolhato parba, de nem helyettesitheti egyik a masikat.