Saturday, November 26, 2011

infarktus a Hegyi utcában...

Tipikus penteknek indult a nap tegnap, reggel jo hideg, de delutan ujbol kisutott a Nap es kellemes 10 fok folotti volt.
Amikor hazjottem szokasosan kiengedtem a kutyakat es a macskat, mar az ajtonal alltak turelmetlenu
l. Ilyenkor elol hatul legalabb 5-6 mokus van az udvarunkon, szorgoskodnak.A kutya-macska banda persze azonnal megindul, hatha elkapnak egyet, de ez soha nem sikerul, viszont legkozelebb is megprobaljak.
Ok szaladtak en megneztem a blogom, mielott a konyhaba indultam.Eloszor nem tudtam eldonteni , hogy megsertodjem e azon, hogy a kutyat sem erdekelte az en varronoi tudasom a szoknyaval kapcsolatban:)(ez csak poen), de aztan ugy dontottem jot nevetek, mert napkozben mindenki megdicserte rajtam:)
Aztan eszembe jutott az ehes kamaszom, es gyorsan kotenyt kotottem, es felvettem a gyongylancom(Julia Child utan szabadon:)ha ebben latnak tudjak kulonosen jokedvem van, a napokban a baratnom is jobb kedvu,a hetfo hajnal ellenere, szoval ram ragadt.
A konyha egyik ablaka a hatso kertre nez, onnan tartom szem alatt a bandat.Egyszer hirtelen eros ugatas es nem akar szunni, latom , hogy valamit korbe alltak es nem mozdulnak.Szaladok es nem hiszi el senki de egy kis mokus fekszik a kor kozepen.A macska nyugodtan ul, a ket lokott kutyam meg ugat eszelosen.Folkaptam oket es behoztam, a macska jott magatol.
Kozben befutott B. is, es meselem neki , szalad O is.A kis mokus bekesen ott fekudt, sehol serules nyoma, de mar nem elt:(((

Visszajovok a hazba es latom Teddy(az egyik kutya, aki 1 kg sullyal bir, a hatso bal labara nem tud raallni.Nezem, vizsgalom, de harapas vagy egyeb serules nem lathato.
Persze allatorvos lett a vege, aki a mokus miatt hajlando volt kijonni.Teddy csak rosszul lepett, de a mokus infarktusban halt meg...!?!?!? ezt allapitotta meg.
A mokus a fan ugralas kozben megijedt, rosszul lett es meghalt, ugy esett le a fa ala.....


Este elvittuk egy allat temetobe mokuskat..de kerdezem en milyen, mennyire stresszes elet van, ha mar a mokusok is igy vegzik????

Ma kimentek a kutyak es allnak a fa alatt neznek fol, hogy mikor hullik na nem a sult galamb a szajukba, hanem egy szegeny mokuska...mondtam nekik, idopocsekolas...es egyaltalan szegyelljek magukat...ertetlenul neznek ram, es en ertem oket:)


*regi foto a bandarol, igy alszanak a haloingemen, amig nem vagyok itthon

**szegeny mokuska, olyan bekesen aludt...(nem en fotoztam), nyugodjon bekeben!