Friday, September 2, 2011

egy hétköznapi nõ, nem hétköznapi naplója...





Fogmosas kozben jutott eszembe valaki, akit ismerek, O este nem szeret es nem is szokott fogat mosni, csak reggel.En nem tudom kihagyni, ha olyan helyen vagyok, ahol nem lehet, akkor fogkremet szoktam a mutatoujjamra nyomni , bedorzsolni a fogsorom.Ilyen lett az iras is, kell, hogy nyugodtan tudjak aludni.Nem feladatnak erzem, dehogy, akkor eppen ellenkezot valtana ki belolem.Forditottan mukodom, tudom:)

Nem tul reg olvastam egy magazinban, hogy mennyire szukseges, nelkulozhetetlen a fajdalom a muveszetben.Valami nagyon szep mondat is volt: Art begins in a wound..valahogy igy volt, minden muveszet valami serulessel, sebbel kezdodik.Az emberben olyan erek, utak nyilnak meg, amik maskor nem, olyan alkotokeszseget hoznak igy felszinre, amit egyebkent talan nem.Igen, magamon is erzem egy fajdalom milyen kesztetest ad ahhoz, arra, hogy valamit csinaljak, megha nem is vagyok muvesz, de szuksegem van a szepre, hogy egyensulyba keruljek.Meg akkor is , ha szomoruan szep.En egyszeru ,hetkoznapi no vagyok, semmi tobbet nem kepzelek magamrol, de mint hetkoznapi no szeretem a muveszetet, minden agat.

Tegnap bementem a mallba, ahova leggyakrabban jarunk vasarolni, es megtorpantam. Az elmult hetekben eltunt a galeria, melynek festmenyeit imadtam nezegetni. Vegkiarusitas felirattal talaltam magam szembe, a papir es ajandek targyak uzletnel.Szerettem, mert csodalatos boritekjai, levelpapirjai voltak.Minden alkalomra tokeletesen tervezett, pazar valaszteku koszono kartyak, koszonto lapok, apro ajandektargyakkal.Magneses konyvjelzok, kedves uzenetekkel.Mindent fel aron, sot volt , amit 75% -al araztak le. Bementem, mert ugy ereztem valamit vinnem kell ebbol az elbucsuzasbol, igy vettem ezt a gyonyoru boritoju, tervezesu naplot.Finom puha, selymes anyagu a kulseje, es osszecsukva egy boritek utanzat.Haragudtam is magamra, mert en sem latogattam surun az uzletet, hiszen ha vettem egy egy doboz levelpapirt, boritekkal, meg ma is van belole.Nagyon elszoktam a kezzel irastol, es ez nem jo.A naplohoz valasztottam egy ceruzat, szandekosan nem akartam tollat, es a ceruza vegen olyan kekszinu ko van , mint a kek szin a boritoban.
Fogok bele irni, szandekosan kenyszeritve magam a kezzel irasra.

Az eladoval csereltunk nehany mondatot, udvarias kedves volt, meg igy az utolso napokon is.Az ilyen kisebb uzleteknek mindig mas a hangulata, egyaltalan van hangulata a nagyokkal szemben.Kulon szaga van, a papirnak, az iroeszkozoknek.Egy szupermarketban majd eldugjak egy sarokba, ahol nem csak a sajat szaga, de hangulata is elvesz, keveredik majd az osszes tobbivel.Eltunik a neve, csak egy sarok, vagy polc lesz egy hibrid legterben. Elvesziti az identitasat.Hasonlit a globalizaciora, amiben mi is elveszunk szep lassan...
Hianyozni fog nekem nagyon.

Tegnap este a Blockbuster videokolcsonzo lancolat bejelentette, hogy az osszes kanadai uzletet lezarja, tobb ezren veszitik el munkajukat.
Tegnap este egy bemondo ferfi, 41 ev utan koszont el, ment nyugdijba, miota itt elek lattam hetente, ha nem is naponta.
Ennyi veszteseg egy kicsit sok volt egy estere...az uj naplom Vorosmartyval nyitottam meg, bar legutobb meg vitattam az inteset , most magam is erre szolitom, ne nezzek a multba mindig.Mondjuk 5 evre elore matol szamitva, ha visszatekintek a naplomban majd ,kivancsian varom hogy fog hatni az intese , es vajon lesz e meg uzlet, ahol uj naplot vehetek, mert ezt teleirtam...

Nagyon szep hetveget kivanok Mindenkinek!, nekunk hosszu hetvege lesz , most meg jo ejt:)