Thursday, August 25, 2011

szavak hídja...


...este 10 korul olvasgattam az agyban, amikor megerkezett a tornado.Olyan gyorsan soport vegig , amilyen hirtelen erkezett.Izgatottan neztem ahogy birkozott a mar serult, hianyos fammal, nem birt vele.Az eso turelmetlenul kopogott az ablakon,ingerult benyomasat keltette.Ido multaval, nem mertem, mert a szemem nem vettem le a juhar farol, elaludtam.

Az ejszaka sotetjet, csondjet egy nagyon keserves allati hang sirasa szakitotta meg.Belehasitott a sotetbe, hirtelen felultem, lampat kapcsoltam.Egy raccoon kinozott, majd megolt egy vedtelen kismokust...nem tudtam sokaig visszaaludni, nyugtalanul forgolodtam,fekudtem.

Nappal mindez eltunik, a veszely, a vad osztonok aludni , nyugovora ternek.Minth az allatok nem is osztonnel, hanem tudatos gondolkodassal ejszaka tamadnanak, hogy ne legyen nyom, ne legyenek felismerhetoek.
Nappal a szabalyok, a rend, fegyelem becsomagolja ezeket a vadallati megnyilvanulasokat, elrejti, csak az ej oldja fol, szabaditja ki, engedi utjara.
Elkenyelmesedtunk , elidegenedtunk a vad, veszelyes, vedtelen valosagoktol..en legalabbis nagyon.

Ma estefele gyorsan atszaladtam a szomszed varosba, az Ikeaba.Az obol folott van egy hid, nem tobb, mint 10 perc az ut, gyorsan vegeztem is.Amikor kijottem az aruhazbol szirena hangja szolt, egeszen kozel.A hidra vezeto utbol egy savot lezartak, es csak lepesben haladtunk.Feszult voltam, tudtam, hogy tortent valami, amig benn setaltam, es haragudtam magamra amiert egyaltalan elmentem.A hid elejen egy auto a kozepen levo betonpillerre kenodott szo szerint.Ez a belso sav a leggyorsabb, express lane a neve.Ezen a ponton harmadik tragikus kimenetelu baleset szemtanuja vagyok, utalom.

Mindig terveztem, hogy irok majd a hidakrol, vonzanak, es a kornyekemen eleg sok van, erdekes nevuek is.A rossz elmeny megakadalyoz az irasban, pedig a hidak osszekotnek inkabb , mint taszitanak.
Neha ugy erzem a beirasaimmal, a szavaimmal is hidakat epitek sokotokhoz(lehet ilyen szo nincs is:).

Ugy neveznem: a szavak hidja...

Szep, vidam Penteket Kivanok, nekunk meg joejt:)