Tuesday, August 23, 2011

a függőségről...

Az elmult masfel het alatt lattam harom filmet, mind olyan dramai, fajdalmas volt, szo szerint ugy ereztem a rendezo, vagy a forgatokonyviro belemszurta a kest es forgatja hosszu percekig a szivemben.Miert nezek en ilyen filmet sorozatosan egymas utan?kerdezem magamtol.Aztan ultem a parton egyik este elmelyulve es azt kovetkeztettem ki, talan fajdalom fuggo vagyok? Eszembe jutottak a soknevu fuggosegek:alkohol, dohany, szex, internet, vasarlas, munka, etkezesi, drog stb stb...mind mind mas, megis a kozosuk talan az, hogy a masiket latjak elfogadhatatlannak, gusztustalannak, taszitonak.

Regen konnyen biraltam embereket akik sertegeto, banto kapcsolatban eltek, legyen az fizikalis bantas, vagy szobeli.Aztan megtapasztaltam en is egyszer olyat, amikor szoban sertegetett , es a kapcsolatban csak ketfele arnyalat volt, vagy nagyon jo vagy pokol.Ilyenkor alakul ki az, hogy a jo annyira jo, hogy viseled a rosszat, csak ujra erezd a jot.Egy ideig, mert az erzelmek elfogynak, felorlodnek, megszunnek erezni, akkora csapasokat kapnak.

Mar soha nem biralnek, nem itelkeznek, nem eloitelnek senkit es semmit, mert legyen az barmi az eletben , tul osszetett ahhoz, hogy egy mondatban leirjuk.

A fuggoseg kronikus altalaban, van akinel heveny es kijon belole, de a tobbseg 80% kb, ahogy utana neztem sajnos nem tud kijonni a korforgasbol, mert ahhoz hasonlit.Olyan, mint a repulo,amikor dugohuzoba kerul, abbol is keves pilota jon ki epsegben.

Aztan olyan is lehet, mint minden, a flow, ahogy a pozitiv pszichologiaban irnak rola, aramlunk, neha ilyen hullam sodor el bennunket, hogy az adja a legjobb erzest, hogy tragediat, dramat nezunk vagy olvasunk , de jon egy masik hullam, vagy csak siman lenyugszik a lelkunk felszine es ranezunk egy vigjatekra,aham igen, most ehhez van kedvem.

Vagy csak tul sokat analizalunk, de az is lehet csak en, es ez is egy fuggoseg:)...