Monday, July 25, 2011

a képeslap...




...ma hazajottem, behoztam a postat es csak ledobtam az asztalra hanyagul, majd kesobb atnezem gondolattal.
Kevessel utana nezem at, es ez a lap esett elem, neztem, hogy milyen erdekes, mert nem az a szokvanyos kemeny karton lap, egeszen puha, konnyen hajlo papir.
Erdekes kep, vazlatnak tuno rajz, valahol egy vizparton.Akar itt nalam is latni hasonlokat.Olvasom a hatuljat, es igazan nem szokasom masok levelezeset olvasni, de a kepeslap szerintem mentesit barmilyen kellemetlen megszeges erzestol, barki olvashatja.
A cim az enyem.
A cimzett egy ismeretlen(szamomra) holgy.
A tartalom megkap
o.
Egy ferfi irta egy orult gondolattal, es nem bizik abban, hogy ennyi ev utan meg itt lakik a holgy
, de megprobalta.Adott egy eselyt.Meg mindig van haza itt Kanadaban, 40 perc kocsival ettol a varostol, de ahogy irja O Franciaorszagban el, es festessel tolti napjait, a kozelmultban volt az elso kiallitasa.78 eves es meg jo eroben, fitt, ahogy irja.Majd erdeklodik a holgytol.Megadva cimet es varja a valaszt...

Azonnal lazba jottem,a szomszedban erdeklodve nem sokat tudok meg, a nenim nincs itthon napokig.A neten keresve nehany itteni temeto cime jott be, a cimzett, mint elhunyt szerepel...
Nem hagy nyugodni, valamit tenni fogok.Megyek a Varoshazara majd egyik nap, es kikeresem, a cim es a nev eleg sok informacio ugy gondolom.
Es mar tudom, hogy mint jelenlegi tulajdonos, aki erintolegesen , de valamibe belecsoppent, valaszolni fogok.Majd a megszerzett pontos informaciokkal a birtokomban.
Visszaadhatnam a postasnak, kituznem a ladam szelere, hogy teves cimzett, vagy elkoltozott, olyan sablonos , elettelen szoveget gyarthatnek, na de az nem en lennek:)
Tudom milyen az , levelet varni, csak varni..mert aki ir, megha orult is az otlete, de bizik, varja a valaszt, es jobb egy valaszt kapni, megha nem is attol, akitol varjuk, de valami befejezett erzest ad, megnyugvast.


* itt ott kicsit elmostam a betuket szandekosan
az is meglehet, hogy a hidas film folytatasat irom, csak kicsit felcserelve a szerepeket.
Micsoda film lehetne ebbol,szarnyal a kepzeletem, keveredik a valosaggal. Bizom benne, hogy valaszokat kapok, es irhatom majd Nektek is:)