Sunday, May 8, 2011

serendipity ...







A mai nap nem mulhat el nyom nelkul, mert nem.

Emlekszem volt egy bejegyzesem a mindennek oka van kijelentest/kerdest taglalta, taglaltam.Fejben folytattam a babonakkal, szerencsekkel, az lehetett volna egy uj iras, de valamiert elmaradt.Mert ha mindennek oka van, magyarazata, akkor hova tesszuk a szerencses veletleneket, a babonas hiedelmeket, a jeleket, amiket az Univerzum kuld nekunk mindenfele formakban.
A ferjem amikor udvarolt nekem a szomszed neni rozsalugasabol lopta a viragot, amig a neni ejjel ki nem ult a kozepebe es fraszt hozta Ra , ugy megijesztette, amikor megszolalt.Ilyen maradt, romantikus.Mintha az Univerzum uzenetet kuldott volna Neki, hogy kell engem elvarazsolni.Uzenetet kuldott nekem is mikor kellett folszallnom arra a buszra, kettot elengedtem azon a napon.

Volt egy Anyak napja, ismet, itt majus masodik vasarnapjan van, lucky me, igy ketszer is unnepelek. Amikor a gyerek eleri a fiatal felnott kort, es mar vezetni is kepes, az a szokas, hogy vasarnapi brunch-ra foglal asztalt.Ez egy kifejezetten anyak napi szokas. Kavezoba mentunk, vannak elore keszitett reggelis talcak, amibol lehet valasztani es cappuccinot kertem.Kettesben voltunk, beszelgettunk, amikor a telefon csorog.Ferjem kerdezi hogy erzem magam, de hallja a hangszinembol, hogy jol.Fokozza.Keri, hogy menjek a kocsimhoz, a hamutartoban van valami, mivel nem dohanyzom ,ujszeru. Egy boritekban ajandek-kartya es egy kis virag,nekem..Tole(is)
Vannak kedvenc szavaim, nem tud
om ki hogy van ezzel.Talan hobortos vagyok, de pl ez is egyik kedvenc, a hobortos, vagy az olyannyira, netovabbja, valoszerutlen...angolban a condescending, de csak a serendipity utan, es a nevertheless.
A serendipity-t nem egyszeru forditani, meg szavaztak is errol 2004-ben, hogy sokan szeretik, ugy, mint en, de pokoli nehez leforditani.Megprobalom:amikor olyat talalunk, veletlen szerencsekent, ami minden kepzeletunk folulmulja.Az Univerzum rakja ki a koveket a jeleivel, figyelmezteteseivel, inteseivel, es ido multaval valaki kozre is mukodik ebben, segit az Univerzumnak.
Volt egy Anyak napja, ismet, serendipity-s.
Az egesz eletem, eletunk serendipity-s, okkal, magyarazatokkal, vagy csak veletlenek tomkelege, halmaza az egesz...



"Serendipity
Described in the dictionary as “the facility of making fortunate discoveries by accident” - “Serendipity”, is a word that has many meanings. It can mean the strange and wonderful way events, people and places collide or connect in life in a way that you feel is “meant to be”..!! There are many paths to follow and many doors to open (if you choose) which lead to different directions in life. It is just a game of chance - the mere roll of a dice or is everything pre-ordained - a path laid out just for you?"