Sunday, May 22, 2011

a boldogság kincsei...

You can't put a price on happiness!

Hosszu hetvegenk van es en most nagyon boldog vagyok attol, hogy most irok, igy ebbe a hetvegebe ultetve, mert ebben a kornyezetben sokkal kifejezobb lehetek, leszek. A boldogsagot nem lehet felbecsulni, annak nincs ara, tartja a mondas es milyen igaz, barmilyen nyelven igaz, ugyanazt jelenti. Amikor reggel kiengedem a kutyakat a kertbe nagyon sokszor csoppenek vissza hetedikes kislannya, aki most ebredt fol, reggel 7 ora van es keresi az anyjat.Latom anyut jonni velem szembe, csupa mosoly az arca, tolem, ahogy meglat,-felebredtel Agikam? kerdezi.Anyukam nem birta a meleget, ezert hajnal 4 kor dolgozott a kertben es mire kisutott a Nap, mar minden rendben volt.Nem latszott a kerten az erzekenysege, egyik legszebb volt.-Eso utan jo benne dolgozni, engedi magat a fold-hallom a hangjat, ahogy dolgozom, dolgoztam szombaton, es milyen igaza volt.Ugy elmelyedtem idonkent a gondolataimban, nem vettem eszre a kutyak megint atszoktek a szomszedba es mar sirnak.A neni kutyaja egy pog, aki nem ugat csak all mindig a keritesen tul, es az enyemek nem ertik, en is igy lennek a helyukben, meg akarjak nezni kozelrol.Atmentem ertuk, a neni beengedett es kerte varjuk meg hatha visszabujnak es vajon hol.Nezett ram es mosolyra derult.Megsimogatta az arcom es azt mondta-you glowing my little darling:) vagyis sugarzom a boldogsagtol.A kutyak visszabujtak, a lyukat megoldottuk a kovetkezoig...delutan 6 kor mar grilleztem, varatlan latogatoknak, es milyen jo, hogy penteken hamburgert befuszereztem, kavartam..nevetos este lett es jo beszelgetos.

Ma bolhapiacon jartunk es kozben lefotozhattam a Liszt Ferenc utca tablat, es ha valaki egeszen kinagyitja lathatja, hogy Kanada szerint magyar volt:)Mindig a tablara mosolygok, ha latom es intek neki, meg Lisztnek is:)


A foton lathato kincsekre leltem, 50 cent volt darabja , egyik egy kezzel festett olasz darab, a masik taiwani, a sal amerikai.Kincsek, es felbecsulhetetlen aruk es oromszerzesuk van.Jo helyen lesznek nalam mind. Delutan keveset esett, lehetett olvasni, az olvasottat megvitatni, ez a masik nagy mufajom, imadom kibeszelni, megvitatni, ami nagyon erdekel. A kozelmultban talaltam egy cikkre, aminek ide teszem a linkjet,(http://www.168ora.hu/tudas/mitol-leszunk-boldogok-66964.html) mert magam nem szeretnem elismetelni, csak annyit , hogy levett a labamrol a cikk.Magamra ismertem, igy elek, a cikk elott is igy eltem es azota is.Sokan hajszoljak a boldogsagot, valamit elkepzelnek, valamilyen pontot, egy fuggvenyt , amitol teszik fuggove, es addig ugy dontenek nem lesznek boldogok.Az elet meg elmegy mellettuk meg csak nem is lassan, de jo gyorsan, mert nem volt alkalmas idopont a boldogsagra.
Ha a konyhaban elveszek a fozesben , boldog vagyok.Ha munka kozben megoldhattam valamit , az vagyok.Es sorolhatnam, de ugy sem ernek a vegere.
Nekem egy olyan 15 ev van mogottem, amikor batyam szerint borondokben eltem az eletem, annyit utaztam.Eleinte boldogga tett.Mar evek ota csak szekrenyekben es szobakban, kertben szeretem elni az eletem.Boldogga tesz ez az egy helyben levos allapot, allandosagot, biztonsagot ad , jo erzes.Neha elmosolyodok azon, utazas kozben mennyit blogolhattam volna:)bar most sem irok keveset, de a sok megelt kihozza belolem idonkent, mert sok jo tortenes volt.Persze voltak rosszak, es igen rosszak is, de a boldogsag nem allando, az csak pillanat, jo eszrevenni, meg ha utolag is neha.


Most vasarnap este van, es igen, boldog vagyok, mert meg elottunk van egy nap, amit este majd tuzijatek zar.Tokeletes..majdnem boldogsag felsofokon..