Friday, April 15, 2011

sZines sZombat...





Piros - Elbűvölő

A piros a legmelegebb szin.Vitalitas, energia, ero sugarzo.. Ettol a színtol barki erosebbnek, eletrevalobbnak erezheti magat. A pirosat kedvelok kezdemenyezok, kreatívak, fizikailag is aktívak. Bizonyos targyak pirosra festve kifejezetten figyelemfelkeltoek: veszelyt jelzok, izgalmat kivaltok, de akar sokkoloak is lehetnek. A piros ruha magara vonja a tekintetet, erzekiseget sugall. A piros szint kedvelo emberek altalaban optimistak es nem turik a monotonsagot.





Kék -Gyengéd

Tisztasag,csendesseg, huvosseg, harmonia, bizalom,nyugalom, feloldodasi vagy, a vegtelen
seg erzeset kelti.Betegseg vagy faradtsag eseten megno ra az igeny.Pihenesre iranyulo vagyat mutat.Nyugtato hatasa miatt gyakori otthonokban, kulonosen gyerekszobakban.Pizsamaknal is elso helyen allo szinvalasztas.A kek szint kedvelo emberek husegesek, sokszor gyanakvoak, bizalmatlanok, es tulzasba viszik.
En magam ugy tanultam anyukamtol, hogy a hideg szine miatt konyhaban es furdoszobaban kivalo fal szinnek.



Hideg es meleg, es megis szinte elvalaszthatatlanok a divatban peldaul.
Nem tudom miert, talan a kirivosaga miatt mindig idegenkedtem a pirostol, nincs is egyetlen ruhadarabom sem, ami piros.Ha arra gondol
ok, hogy piros lampas haz, pirosra festett kormok, arcpirosito, piros szajruzs, mind mind az erkolcstelenseg kellekei(voltak).Gyerekkoromban akinek tuzpiros korme volt, egeszen biztosan cimket kapott, ami nem volt hizelgo az erkolcsi eletet tekintve.Ma mar a szinekkel font tartott megkulonboztetes is eltunt, az erkolccsel egyutt.
Something old, something new
Something borrowed, something blue
.. a 19-ik szazad elott a kek szinu menyasszonyi ruha volt divatos, innen ered a fonti kozmondas, hogy a menyasszonynak valami regi, valami uj, valamit kolcson, es valami kek szinu darabot kell viselni, ha mind a negy darab egyutt volt, akkor boldog hazassag lesz, csak a kekre vetitve: "Marry in blue, lover be true." "Eskudj kekben, szeretod hu lesz"

A szenvedely a szerelem szine is piros, az ordog is piros, a rak az voros, sot neha a Nap korong is.
Mig kek az eg, a tenger, oceanok, (a boldogsag madara)mintha magaba olelne a hideg a meleget, es nem oltjak egymast, inkabb oldjak, mert akarhogy nezem jol neznek ki egyutt...