Wednesday, March 9, 2011

Mit főzzek?....

Ma kaptam egy kacsat, aki regota olvas tudja, hogy szeretem, kulonosen a kacsatoportyut:)a kolleganom masnival kototte at a fagyasztott kacsat, es nekem adta, mert nem szereti, O is ugy kapta.Mar a nonapi viragomat sem tudtam fotozni, egy ananasz viragot kaptam, nem is tudtam, hogy van ilyen, es sajnos a kacsat sem, pedig jol mutatott a masni.Nos a toportyu mar a hasamban, es fozes kozben ilyen irast gondoltam ki, latszik aki nem ehes, jokedvu:))


Minden no eleteben eljon az a pillanat, amikor felteszi az anyjatol gyerekkoraban oly sokszor hallott kerdest.
Mit fozzunk ma?mit lehet nap, mint nap fozni?

Az, aki szerint a ferfiak ehhez is jobban ertenek, egyertelmu, hogy soha nem kostolta a ferjem foztjet.Nalunk tehat a fozes mindig teljesen az enyem volt. Amikor a kezdetek kezdeten naponta akarjuk elbuvolni a parunkat es vegig nyalazzuk a 104 hires receptet, napi uj recept megvalositasa vegett, es amikor uj , mas kulturakat is megizleltunk mar, majd a telefonos segitseget vettuk igenybe, lasd kinai, pizza pl. akkor csaladunk fele fordulunk es megkerdezzuk mit ennetek?Ilyenkor jonnek a kedvenc valaszok:"Mindegy, ami neked egyszerubb" Rad bizom dragam" "Nekem barmi izlik, csak Te csinald" nos ezek nem segitenek. Ilyenkor szoktam bevetni a rogtonozzunk a hutobol jatekot.Stir fry, az ami ugy keszul, mint a piritott maj, csak azt dobaljuk es kavarva piritjuk a wokban, amit eppen talalunk a hutoben.Ez lehet fel paprika, fel hagymadarab, sargarepa, esetleg keves daralthus ha van, rizs tetejen meg jol is mutat, nem csak finom.Ha megkerdezik mi a neve, ezt nevezem:"ha izlik csak edd, ne kerdezz"nevu etelnek.
Masik jatekom meg, ha latvanynak nem, de iznek kivalo az etel, a szembekotosen vagy napszemuvegben enni, es ki kell talalni mit esznek.De ragaszkodom hozza, hogy senki ne hamarkodja el , csak ha befejezte az evest johet a megoldas.

Igy elunk, igy is, mert szamomra a humor, a jatek, szerves resze az eletemnek, eletunknek.

Mert ahogy a kedvenc divattervezom is megmondta, a divatban nem az szamit mit viselunk, hanem az, ahogyan..a konyhaban is nem az szamit mit fozunk, az ahogy talaljuk, koritjuk:)


Jo etvagyat kivanok, barmihez is:)