Friday, March 4, 2011

menetrend...


...milyen erdekes az ember, amikor lehetne aludni felebred, ora nelkul is, maskor meg ugy aludna, hogy alig bir kimaszni az agybol. Menetrendszeruen elunk, ami nem baj, mert egy kozossegben ha kis telepules, ha varos , szuksegunk van , mekkora kaosz lenne, neha igy is van, csak egy forgalmi torlodas miatt is.Csuszik minden, felborul a menetrend. Ma iskola sincs, es nekem is kesoi kezdesem, megsem tudtam aludni.Ugyanugy felebredtem, mint maskor.Arra gondoltam, ha a szervezet nem azt csinalja, ami eppen adott, valahol pont azzal fejezi ki azt, hogy a szabadsagra torekszik. Nem most olvastam, arrol pl. milyen karos az oracsorgesre ebredni, erovel kiriasztani magunkat az agybol.Nyilvan ide vezetheto vissza a sok ideges ember, a sok feszultseg, hogya betegsegeket ne is emlitsem.A csorgetes sok egyeb riasztashoz kapcsolhato, tuz, bomba, vagy egyeb, es mi hajnalban igy riadunk fel.Nem csoda, hogy csomo mindenre szukseg van, torna, zene, kave, hogy lecsillapodjunk , emberi format oltsunk.
Milyen erdekes az is, hogy a pillangokrol szerettem volna irni, megsem sikerul, megis egy kicsit ide is illik,mert ok szabadok, nincs menetrendjuk, ott es akkor pihennek meg, amikor akarnak.

Es milyen erdekes az is, hogy ebben a menetrendszeru vilagban a tv musorokban egyre tobb a nem forma, szabaly szerint sugarzott musorok szama, a reality musorok.Megha nincs is koze a valosaghoz, csak mimelni akar valamit, de egyfele tiltakozas a szabalyozottsag ellen.
A legerdekesebb pedig az, hogy barmi felborul, torlodik, csuszik, tolodik, napolodik, a vilag nem dol ossze, nincs vege, megha ugy is van eloadva, hogy az kovetkezik.