Wednesday, February 16, 2011

a töltött káposzta "levele"...


Szia Anyu:)

Reg irtam mar, de nem jelenti azt, hogy nem is gondoltam oda hozzad, a szuletesnapod kozeledten irhatnekom tamadt, hiszen tudod, hetekkel elotte keszulok mindig.
Azt mondjak sok mozdulatod a konyhaban a kezemben, bennem van, Teged idez.Ennel szivmelengetobb nem kell az embernek, nekem nem. Foztunk Anya! tudod olyan vasarnaponkenti mit is lehetne fozni, ha nem nehany toltott kaposztat..ugy emlekszem gyerekkoromban minden vasarnap volt.Ha csak 8-12 db is, mert arra is emlekszem a vegen mindig megszamoltuk:)akkor sem ertettem miert fontos, most sem, de tetszik es en is megszamolom, a palacsintakat is, mindig..ki is nevetnek erte, de nem baj, nevetek veluk.Es kicsik, csinosak, ahogy szeretted, igyekszem csinosra fozni oket.
Aztan a level tekerese kozben eszembe jutott a vilagito szamlapos kis karora, amit egyik szulestesnapodra vettem.Tudod, hogy hajnalban ne kelljen folkelni megnezni hany ora van.Ne kelljen kiszallni az agy melegebol, es odabotorkalni, kozelrol nezni.Ugy orultel, mint egy gyerek, hogy vilagit es latod ejszaka is, amikor nem hagy aludni valami, vagy valaki aggodasa.Es emlekszem, hogy sirtal, amikor a korhazban az volt az elso, hogy elloptak az orad:( hiaba potoltam, szaladtam azonnal, express postazni a masikat, mar nem tudtal ugy orulni, mert en is olyan vagyok, mint te, a masodik mar nem olyan, mint az elso.Abban benne van az elso elvesztesenek szomorusaga, bearnyekolja. Most csak keszitek egy ket tolteleket , de banan is van, hideg tejjel, amit csak szeretnel Anya! Tudod a gyaszra soha nem lehet felkeszulni, az nem mulik el a temetes utan.Neha olyan varatlanul ram tor a hianyod, es olyankor kitalalom ezt, hogy egyutt fozunk, ugy, mint akkor, amikor mar csak en voltam Neked, es a talat nem ertem fol, de szamoltam veled a kaposzta toltelekeket...