Tuesday, February 8, 2011

A csúnya fiúknak is van szivük...



Anyukam nagyon finoman tudott ebreszteni, halkan suttogta kozel hajolva hozzam a nevem, kedvesen ..agika..agika..ebreszto, fel kell kelni..hallottam az alvas es ebredes hataran libegve..ma is koszonom neki, hogy igy, ilyen szepen keltegetett. Husvet Hetfo hajnal volt, 6 ora.Minden evben pontosan ekkor jelent mg B.M. a hazunkban, hogy O legyen az elso , aki meglocsol.Kislany voltam, talan hatodikos, aki nem tudja meg folmerni egy egy kijelentese sulyat, duzzogtam, hogy nem megyek ki, nem akarom, hogy meglocsoljon O.
B.M. szellemileg is es fizikalisan is hatranyos volt, 16 evig jart az altalanos iskolankba, de soha nem vegezte el az alsot sem.Nem csufoltuk, megszoktuk, elfogadtuk, hogy O ilyen.Az iskolabol az ut egyutt telt, O es a kisebb occse, aki az en osztalyomba jart, mi egyutt tettuk meg, nevetve, jatszva.Az elet igazsagtalansaga, hogy az occse teljesen egeszseges volt, sot, matekbol kisebb zseni, en is jo voltam, de nem annyira, mint O, a logikus feladatmegoldosoknal mi ketten mindig kulon munkat kaptunk.Szerettem, hogy ilyen okos, sokat tanultam tole.Megis a batyja volt az, aki minden locsolas reggelen reggel hatkor az elso volt, es csak engem jart locsolni.
Maskor szo nelkul feloltoztem, mosakodtam, fesulkodtem gyorsan es mentem, mondja a verset es locsoljon.Lattam, hogy boldog.Ekkor, ezen a bizonyos reggelen mar vitaba szalltam anyukammal es nem es nem akartam kimenni.A mindig gyenged, kedves Edesanyam hatarozottan, annyit mondott:Ez a fiu miattad van itt, erre a reggelre keszult, vart, nem erdekel hogy nez ki, mit gondolnak rola, Te most feloltozol kislanyom es kimesz, megengeded, hogy meglocsoljon, es kedvesen fogsz viselkedni, a vegen megkoszonod, es kikisered! Neztem , hallgattam es ereztem, hogy ellenkezesnek semmi helye, csinaltam amit mondott. Sokszor eszembe jut B.M., nem tudom mi tortent vele, pedig jartam otthon sokszor, de valahogy elmaradt az, hogy megkerdezzem.Amikor emberek panaszkodnak nekem majdnem indok, ok nelkul, sokszor eszembe jut B.M is, akinek az is lehet ez volt elete legnagyobb orome, hogy verset mondhatott nekem,es meglocsolt.

Nagyon orulok, es kulonosen nagyon buszke vagyok arra, hogy ilyen Anyukam volt.

* Valentine nap kozeledte miatt jutott most eszembe.