Tuesday, December 14, 2010

érzelmek viharában...


Ez a bejegyzes NEKED szol, aki levelben kerestel meg.Fogadd szeretettel!


"mondd, mitol lesz erdekes valaki szerinted!?"-kerdeztem- mert az elerhetosegnek szerintem semmi koze hozza,- folytattam-ha igy lenne, sokkal szebb lenne a valasi statisztikank.

mosolyogtal es valahogy igy feleltel:"azt hiszem a kozos, ami szamunkra vonzo es a masikban is folfedezzuk, az, ami megerint elsosorban, es ilyenkor meg ra is teszunk nehany lapattal, hogy meg vonzobbnak tunjunk" fejezted be

Barmilyen adott ido-keretben , ha osszeraknak egy not es egy ferfit, meg fogjak szeretni egymast.Ugyanigy kepesek megutalni is egymast, de az egyik nem hianyozhat, nem zarhatja ki a masikat, a ketto csak egyutt letezik.
Az ember szuleteset tekintve nem monogam, es aki egyszer tudott szeretni, az kepes ujbol.A vegtelensegig nem, mert az erzelmibank is kimerul, es bar ujra termelodik, de van egy vegessege.A monogamot en atirtam monogajmra(monogI'm), mert a szeretes is en kozpontu, addig szeretunk elsosorban, emig nekunk jo, bennunket jo erzessel tolt el.Az onzoseg felsofoka valahol.
Amikor valaki belemegy egy haromszogu kapcsolatba, azert hiszi el az igeretet, hogy nem mukodik, rossz a kapcsolat, mert akkor mar szeret, az erzelmei mar bilincsben vannak, nem tud vedekezni.Agyilag csak a jo szavakra fog figyelni, amik valamilyen biztatast rejtenek, uzennek, ha kesobbi, eltett idopont is.Csak az lesz a szeme elott.Nem okolhat, hibaztathat senkit, mintahogy O sem hibaztathato.De abban egeszen biztos vagyok, hogy a harombol egy szemely hazudik.Matek egyenletkent nezem, es akarhogy helyettesitek be, valaki nem mond igazat, mert nem jon ki a vegeredmeny.
Egy erdekes jelensegre figyeltem fel, sok sok beszelgetes kozben. Vannak emberek, akik legjobban erzik magukat valakivel, mind agyilag, mind testileg , kellemes tarsalgo partnerek, jokat hulyeskednek, a szex kivalo, es megis, valamiert eldugjak ezt a partneruket.Nem merik vallalni a nyilvanossag elott.Mintha nem magunknak , hanem a kozossegnek, ahol elnek, mozognak, annak keresnenek partnert, mert ha OLYAT talal , folvallalja, akkor mindenki elegedett lesz, elismeroen bolint ra, esetleg nemi irigyseggel. Amikor megjelenik az a szemely, aki ugy gondolja mindenki masnak megfelelo(kiveve Omagat) akkor az eldugott olyan idegenne valik, mintha soha nem ismerte volna, vagy megmarad eldugva, szeretonek.O lesz az, aki biztat, mert a hazastars nem is hazastars, csak egy muszaj, nem is alszunk egyutt szoveggel hallgathatja. Az eldugott szemely lesz az, aki dolgozik az ilyen onzo emberrel, es a hazastars aratja le a sikert, mert az O oldalan fog mutatkozni magabiztosan. Azt gondoltam mindig, aki hazudik egy kapcsolatban, kapcsolatrol, elsosorban onmaganak hazudik, ma is igy gondolom.Ha szereto valaki, O maga dontese, valami remenyeben belemegy ebbe a huzavonaba. Nem voltam szereto, nem birnam ki, de azt tudom, hogy az erzelmek nem ugy mukodnek, hogy kapcsolgatjuk, mint a hajszaritot.Az erzelmek viszik bele azt, aki vallalja igy is.Egy elveszett erzelmi allapotban, kilatasba helyeznek neki egy tavoli fenyt, hogy egyszercsak ugyis ott hagyja, es aki fugg, jelen esetben az erzelmeitol, az bele fog menni, mert akarja azt a nehany perces jot naponta, vagy amikor idot szannak ra.Legyen az beszed, egy sms, egy level, vagy szex. Az az egy , aki kilog az egyenletembol, nincs megfeleloje, mert ket szerepet jatszik, aminek egy vege van, az onzoseg.
Nem tudom mit lehet tenni, hogy lehet kimaszni ilyen helyzetbol.Bizonyara lehet,csak hatalmas ara van. Azt tudom, ha valaki ugy ismerkedik, hogy van meglevo kapcsolata, akire panaszkodik, megha nehez is, de menekulore kell fogni, mert 98% , hogy nem fogja ott hagyni. Nincs abszolut boldogsag, csak pillanatai, ebbol kell kiindulni, es miert eppen en lennek az, aki jobb, mint a meglevo. Merleget kell rajzolni, rakni a tulajdonsagokat, az elmenyeket, amit nekunk okozott, a karacsonyokat, amit nelkulunk tolt, ...ki fog jonni a vegeredmeny, mert az erzelem nem matek, nem racionalis, de csak egyetlen helyes vegeredmenye van, es logikaja.Precizebb, mint a szamok meg, leirhatatlanul is.

*bizom benne, hogy segitettem, es erthetoen irtam, irva , leszukitve sokkal nehezebb, de kivanom, hogy ne hasson Rad leertekeloen ez a szerep, es hat nagyon egyutterzek...