Monday, August 2, 2010

..még mindig mi, nõk, férfiak




16 eves voltam, a fiu 19, komoly baratnoje volt, buszon utazva , es olykor leszallva is a buszrol jokat beszelgettunk.Semmit nem gondoltam bele, beszelgettunk.Egyszer a fiu pirulva, zavartan elem allt es kozolte, szegyelli, de szereti a baratnojet, aki arra kerte ne beszelgessen velem, mert bantja Ot. Azota nem hiszek noi ferfi baratsagban, mert egeszen biztos vagyok abban, hogy ha utananeznenk mindenutt talalnank olyan szemelyt , aki sertve van, fajo neki ez a mi baratsagunk. En igy latom, mas lathatja maskent.

A hazassagra es a valasra az a hasonlat jutott eszembe, mint egy csirkeporkolt receptje.Adva van ket ember, keszitsuk el, de mi magunk vagyunk a fuszerek es nyersanyagok, igy az iz, az eredmeny semmi esetre nem lehet ugyanaz.Ket hasonlo iz sem fog kijonni ebben biztos vagyok.

Szelsoseges ember vagyok, csak nagyon vagy sehogy, barmit is csinalok.Ha egy kozepes szinesz miatt felenel lekapcsolom a filmet, nem nagy veszteseg, maximum a bevetelben, a film megbukik, igazan mely sebeket nem fogok kapni.Ugyanezt egy orvosrol, vagy tanarrol mar nem mondhatom el.Ugyanezert nem tudom jomagam elfogadni a szerelembol baratsag lett kapcsolatot sem.Valahogy nem tudom elkepzelni , hogy az az ember, akivel elotte agyba bujtam, most csak semlegesen ul a masik ember mellett, akivel eppen mostanaban bujok agyba.Tudom, hogy konzervativ vagyok ezen a teren, de en a tulzott liberalizmussal mindig ugy voltam es ugy vagyok, hogy jok , jok a valtozasok az uj dolgok, de azert mert valami van, nem feltetlenul szukseges kiprobalni.Minden ujat nem kell megelnunk.

Intelligensen nem lehet szeretni, mert az erzelmeink nem racionalisak, nem nezik az elerhetoseget, ha ez igy mukodne , a valasi statisztikank nem ott lenne ahol van.Intelligensen kezelni lehet, de egymast mashogy eljuk meg, maskent hatunk, es nem minden esetben sikeres.Ha valaki kepes teljesen tudatosan, csupan intelligenciaval szeretni vagy elvalni, ott valami tudathasadas kell legyen, vagy az ami volt, soha nem volt igaz, es csak tovabb akar lepni intelligensen , jelenet nelkul.

Hangsulyozom, ezek a sajat gondolataim, en igy latom, mas lathatja mashogy.Maset elfogadom es olykor csodalom is azt hiszem, mert nekem meg noi baratsagok sem igazan sikerultek ugy, ahogy masokerol olvasok.Millio hibam van, nagyreszevel tisztaban vagyok, dolgozom rajtuk:)de az en hibaim.

Az erdekessegunket pedig eppen ez a szinkavalkad adja meg, hogy ennyire kulonbozoek vagyunk, csak tobb tolerianciara lenne szuksegunk egymashoz, abbol van a legnagyobb hiany.


u.i. es egy valasnal olyan nincs , hogy jo vagy rossz, ahhoz sokkal bonyolultabb, osszetettebb, ahhoz meg kulonosen, hogy ilyen kis feluleten indulatbol irodott rekaciok mellett allast lehetne foglalni.Egyebkent sem lehet, eletben sem, a baratok ugyanugy allnak tehetetlenul, mint a gyerekek.Legfeljebb megszunnek a baratsagok idovel.