Thursday, August 5, 2010

..divatos gondolatok.

1850 noi alsoruhanemu:)










Amikor mobil telefon lett, az anyukam hazavart eppen, hivtam, hogy mikor varhat, es mielott megerkeztem a mi utcankhoz kozel , hivtam a kocsibol, hogy a telefon mellett alljon, ne figyeljen. Mar a kapunk elott alltam, amikor kiszalltam, besetalok, kozben vegig szoval tartottam, es meglat az ablakon at es szegenykem nem erti, hogy mar elotte allok es megis velem beszel..ma mar kicsit bant, hogy igy zavarba hoztam, de vegul neki is lett, sajat mobilja, a zsebeben hordta.

Neha ugy elkepzelem, hogy mamuka(nagyim) visszajonne, de csak ugy hirtelen idecsoppenne, es mi minden ujat latna.Hogy tudott aggodni egy egy bunugyi film nezesekor, vegig en nyugtattam, hogy ez nem valosag, csak film mamuka, nem halt meg senki.Nehez volt meggyozni.
Ma elottem allt egy nagyi es 14 eves formaju unoka, kislany, ugy elcsodalkoztam, hogy csak a formajuk es eletkoruk kulonbozott, mindketton bermuda nadrag volt, poloval.Ez juttatta eszembe mamukat, az en nagyimat, a kis otthonkaival, a vasarnapi unnepi galleros sotet ruhaival, a fejkendovel.Probaltam kepzeletben bermudat es polot huzni ra, baseball sapkaval, hat elmosolyogtam, nem, nem kell ez nekunk, az en mamukam ugy volt jo. Aztan nezegettem ruhakat, egezen 1800-as evekig visszamentem es vidam lett az eredmeny.Csak a ruhak ala , a fehernemu amit viseltek, szinte masa, a mai teljes oltozeknek. Talan a global warming miatt vetkozunk ennyire?Nem tudom, de a kepek onmagukert beszelnek.




2010-es divat, felsoruha