Tuesday, May 11, 2010

Öngyilkos gondolatok...




'Az ongyilkossag gondolata egy igen eros vigaszszer, altala sok rossz ejszakan teszi tul magat az ember" Nietzsche


Nem tanultam melyrehatoan , de szoktam magamban foglalkozni ezzel a kenyes , napjainkban megis olyan gyakran elofordulo un.temaval, hogy az emberek mar nem is nagyon rendulnek meg.

Amikor eloszor olvastam, hallottam :azt fejtegette, hogy gyenge idegrendszeru embereknel fordul elo, a gyenge idegrendszert, vagy betegesen gyenget magyarazta meg a tavoli unokatestverek hazassagkotesebol kialakult verfertozes, ami a fold, vagyon megtartas miatt kovetkezett be.

Volt egy baratunk, Bill.Bill USA Vermontbol kerult Kanadaba, elso hazassaga 20 ev utan valassal fejezodott be.Ha lehet egy valasbol jot kihozni, talan csak annyi ebben az esetben, hogy a gyerekek felnottek onalloak voltak mar.Nem tudtak ugy serulni, mint egy kiskoru, aki meg onmagat sem fedezte fel, plane nem helyezte el a vilagban.
Billre ujra ratalalt a boldogsag, masodoszor is megnosult, bar mar 45 eves volt, megis meg babat is vallalt az uj eleteben.Billnek jol alakult az elete olebe hullott egy olyan haz, aminek valos erteke kozel millio dollar, hatalmas birtok szeru telekkel, nem tudom hany szobas hazzal, hozza nemes kutyakkal.A hzat kevesebb, mint 300 ezer dollarert vette meg.Illetve , mint kesobb kiderult kezdte fizetni.A boldogsagot a masodik gyermek erkezese tetozte.Bill mindig jokedvu volt, sokat nevetett, es olyan joizuen, hogy az ember megkivanta folyton, es nevetett vele.
Bill harom eve ongyilkos lett, a pinceben akasztotta fel magat.Joeleore biztositast kotott a hazra, amit a feleseg meg is kapott.A gyerekek akkor nem voltak osszesen 5 evesek, ketten egyutt.
Neha meg ma sem hiszem el, hogy nincs , hogy tobbe nem nevet a telefonba.
Billnek nem volt verfertozese, nem volt gyenge az idegrendszere, mert akinek gyenge az nem keszul fel a biztositassal ilyen tudatosan.
Ebben a meseben akkor sem igazan hittem, ma meg kulonosen nehez lenne, szinte mindennapos lett.
Ami felhaborit, hogy barmi tortenhet, foldrenges, arviz, foldcsuszamlas, meszarlas, genocedium..az Oscar nem marad el, az egyeb dijkiosztasok nem szunetelnek.Kepzeletben mindenki atlep ezeken a hullakon, meg talan finnyasan arreb is loki a labafejevel, es megy tovabb..mar mar uveges szemu kozonyseggel..es talan meg egy kepzeletbeli gyergyat sem gyujt a lelkeben.
En valoban nagyon sok erzelemmel szulettem, en megsirattam Billt, a Kiskunlachazai kislanyt, es sorolhatnam a neveket, vagy a nev hianyaban az eseteket..nem tudom melyik a jobb.De tobbnyire a sok erzelem fele hajlok, mert sokkal melyebben elek meg dolgokat, es tobbet elek meg abbol, ami korulvesz.

Napjaikban gazdasagi gyilkossagok vannak..nem, nem irtam el, nem ongyilkossag, gyilkossag, mert aki nem fizeto kepes egyik naprol a masikra, mint pl Bill, azt ott nem O maga donti el, hogy meghal, az aki elveszi elole a lehetoseget...es ami szomoru ebben, hogy az aki dont ilyen sorsok felol, na O neki soha nincs egyetlen nyugatalan ejszakaja sem, de ugy kepzelem sok egyeb jo dolog sem...