Friday, May 21, 2010

Dr House, megint


Az egyik mostanaban leadott reszbe beleszottek egy blogger beteget, egy lanyt, aki parkapcsolatban el, es minden zizzenesrol beszamol a vilaghalon, nem kicsit sertve ezzel a parjat.
Nagyon megmaradt bennem egy mondat, amit ki mas , mint Dr.House allapit meg:eloszor blogot irsz magadnak, aztan a kovetok, vagy olvasok megvaltoztatnak, ugy, hogy eszre sem veszed, es mar nem a magad szorakozasara, kedvere irod, hanem masok szorakoztatasara.

Valoban ilyenek lennenk?Ilyen konnyen alakithatok, hogy eszre sem vesszuk?Vagy csak megszedulunk attol, hogy jo jelzeseket , illetve egyaltalan jelzeseket kapunk es szinte produkaljuk magunkat?
Miert van az, hogy ha valami vonzo egy emberben, szinte idegenul, annyira vagyunk a
megismeresere es megis kesobb nagyon sokszor eppen ettol lesz taszito?
Miert van az, hogy ha rajovunk szimpatikusak vagyunk, akkor meg jobban meg eredetibben akarjuk megmutatni?
Szerepet jatszunk?Igaza lenne Gregnek ebben is?mert sok masban nagyon jol jon ki , jo szazalekban van igaza.
Azota vizsgalgatom magam, az irasaim, es fontolom ezt az egeszet.
Eszembe jut egy kep:fiu es lany, part alkotnak, megis, allnak egymas mellett, neha beszelnek, de mindketto kulon kulon a telefonjat nyomkodja eszelosen.Allnak egymas mellett, megis masfele kapaszkodnak, ahogy latom, furcsa, mert nagyon fiatalok.
Nem azt allitom, hogy ha van egy kapcsolat, akkor senkivel ne alljanak szoba, szo sincs ilyenrol, kell, massal is kell beszelni, de ez a kep, ez a latvany akkor is furcsa, mert inkabb betunket akar valakinek valamit a tudomasara hozni, ahol raadasul korlatolva is van, mert minimum karakter hatar van, a mellette allo fiunak elmondhatna, akar pongyolasan is.
Regi filmeket ha nezek, ulnek egy sofan a csalad, szorosan es egy iranyba neznek.De egyseget alkotnak.Ma ulnek egy gep elott, vagy fogjak az olukben, de mind mas iranyba tekint.
Neha ugy erzem a televizios filmes estek osszevontak bennunket, a computer vilag kinal egy hatartalan vilagot, de megis szetesunk , egyszemelyes onallo vilagunk lesz akar egy nappalin belul is.Mekkora ellentmondas, eppen ahogy osszekot, szakit el:)