Sunday, February 28, 2010

pizsama nap




Penteken varatlanul nagy mennyisegu havat kaptunk, es mivel 2 to kozott vagyunk, ervenyesultek a hatasok, idonkent a szomszed hazat sem lehetett latni.
Pizsama/haloing nap lett es egy elnyujtott hetvege igy.Maradtunk haloruhaban egesz nap, kartyaztunk, tarsasoztunk, es egesz nap reggelit ettunk.Kutyika imadja a havat, ugy kellett csizmat huznom es behozni, mert nem tudja mi az eleg.B.tartotta en meg hajszaritoval szaritgattam a labait, kivetelesen szerette.
Delutan olvasgattam , es kozben sokszor elkalandoztam regi idokre.Milyen egyszerunek tunik igy innen nezve vissza akkor minden.Nem voltak autok, csak vonat es lovaskocsi es embereknek megis jutott ido arra, hogy utra keljenek , meglatogassak egymast.Ha ut kozben valaki beteg lett, tudtak hol elhelyezni, hetekig is agyban maradhatott, jott az orvos, torodes volt.Filmeken is szeretem nezni, ahogy setalnak kertekben, mezokon, nem kell sietni.Van ido reggelizni, nem a csap folott kutyafuttaban, vagy vezetes kozben.Sokszor latok autoban noket frizurat kesziteni is, sminkelni.Ilyenkor mindig szomoru leszek es sajnalom azt az idot, megha a valtozas nem is allithato meg.Lassitani azert jo lenne, mert a valtozas mi magunktol fugg, mi hozzuk letre, nem csak igazodunk hozza. Emlekszem egy regenyre, cim most nem ugrik be, csak ami megmaradt belole.A fohos alma volt latni a tengert, csak egyszer eleteben megpillantani.Kepes volt egy eletet ennek az almanak szentelni, es ha jol emlekszem soha nem latta meg.
Figyelem ma sok gyerekben, egy egy alom jo ha egy napig tart, de nem tehet rola, mert a sok inger sem egeszseges szerintem.Kioli a kitartast, fokuszban maradast.
Azt olvastam az ingerszegenyseg, a sivar maganyos elet megoli a kreativitast.Most megis ugy erzem olykor olykor el tudnek viselni egy egy ingerszegeny hetet.Mert szerepet, ertelmet kapnak azok, amik mellett sokszor elrohanunk, es felek attol egyszer nem is tudok mire visszatekinteni, mert csak egy sietos kep marad.Egy olyan elmosodott, mint a penteki hovihar, csak feherseg, eltunnek a konturok, a szinek az illatok.
Egy fogam erzekeny volt, mar latta orvos, de nem talalt semmit.Szombatra megdagadt az arcom, kaptam penicillint, aztan majd kiderul, ha leapadt. Talan Marainal olvastam, a betegsegek csak figyelmeztetok, hogy alljunk meg, pihenjunk le, figyeljunk oda magunkra es egymasra. Olyan sok nevetes es jatek marad meg errol a hetvegerol, amire sokaig emlekezni fogok.Es meg az sem baj, hogy B.szerint egy horcsogre hasonlitottam, akinek ket pofazacskoja egy oldalra csuszott:)